De muziekkoepel in 1980. Foto: PR
De muziekkoepel in 1980. Foto: PR

Opening muziekkoepel

Het aftellen is begonnen

VORDEN - Het bestuur van Stichting Muziekkoepel Vorden zet deze week de laatste puntjes op de i. Alle geplande werkzaamheden zijn uitgevoerd en het ziet er fantastisch uit. Het is een periode van hard werken geweest, maar daar hebben ze er graag voor over gehad.

Muziektent of muziekkoepel?
De benaming muziektent dateert uit de eind 16e eeuw, toen militaire muziek een steeds grotere rol ging spelen. De troubadours die vanuit de compagnie steeds verder werden uitgebreid en uiteindelijk uitgroeiden tot complete muziekkapellen brachten vanuit een legertent hun klanken ten gehore.
Als je de muziekkoepel nu ziet, is het maar al te goed te begrijpen waarom het geen muziektent is genoemd. Een stukje cultureel erfgoed dat zo is opgeknapt verdient volgens de betrokkenen een betere naam. Een plafond met verschillende lichtpatronenm bestaande uit 104 led-lampen, siert bij avond de koepel. De schitterende tegelvloer, het dak en het fraaie schilderwerk maken het compleet. De eiken zittingen op de rand en de rolstoelvriendelijke oprit, maken het voor iedereen toegankelijk.

Opening
De opening van de muziekkoepel op zondag 18 september en zal beginnen om 14:00 uur. Dan zal de naam van het terrein bekendgemaakt worden. Ook zal de pannakooi officieel in gebruik genomen worden. Tot slot zal tijdens de openingsceremonie met een hoogwerker de kers op de taart geplaatst worden.
Na deze handelingen kan het feest beginnen. De Bankdirecteuren zorgen voor de muzikale invulling. Ook is er een speciale kinderhoek ingericht, met springkussen en andere leuke bezigheden, waaronder de bekende ranjakoe van Univé.
Er is ook aan de innerlijke mens gedacht, een hapje en een drankje zullen niet ontbreken. Op het terrein staat een grote tent en op verschillende plekken is een parasol van waaruit het feest kan worden gadegeslagen.
De toegangswegen zullen veranderen in een eregalerij van verschillende ondernemers en instellingen die op welke manier dan ook een steun in de rug zijn geweest.
De entree is gratis, maar de minikoepel staat altijd in de buurt voor een vrije gift.