Antoinette Hennink (in blauw judopak) wint goud op Nederlands Kwalificatie Toernooi. Foto: PR
Antoinette Hennink (in blauw judopak) wint goud op Nederlands Kwalificatie Toernooi. Foto: PR

Hennink plaatst zich met gemak voor de Nederlandse Kampioenschappen judo

ACHTERHOEK - Zaterdag 11 september vond het Nederlandse Kwalificatie Toernooi (NKT) judo plaats in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Ruim driehonderd judoka's streden om een plaats op de Nederlandse Kampioenschappen (NK) judo. Voor Nippon Judo Achterhoek deden er 3 judoka's mee aan het kwalificatie toernooi.

Antoinette Hennink, voormalig Nederlands kampioen -63 kg in 2014, won met overmacht alle partijen in de gewichtsklasse -70kg en sleepte hiermee een ticket binnen voor het NK judo welke gehouden wordt op 2 oktober in Almere. Ze geeft hiermee het goede voorbeeld aan haar leerlingen, deze zullen haar op het NK komen aanmoedigen.

Vorig jaar heeft Antoinette Hennink haar eigen judoschool opgericht die inmiddels al ruim tweehonderd leden telt. Haar doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met judo. Door haar deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen wil ze haar leerlingen inspireren, als je doorzet kun je alles bereiken. Judo is volgens Hennink meer dan bewegen. Ze ziet het als een stukje opvoeding. Leert haar leerlingen normen en waarden, respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid en vertrouwen.

Annemijn Salomons (Hengelo Gld.) en Ricardo Chirco (Borculo) werden respectievelijk tiende en elfde en staan hiermee reserve voor het NK judo.
Nippon Judo Achterhoek doet ook mee aan de Nationale Sportweek! Voor meer informatie zie de website.


www.nipponjudo.nl