Hulpverleners aan het werk na ongeval. Foto: Gino Press
Hulpverleners aan het werk na ongeval. Foto: Gino Press Foto:

Drie gewonden bij ernstig
ongeval op de Slotsteeg

Auto's over de kop en in de sloot

Hengelo - Op de kruising Slotsteeg met de Memelinkdijk in Hengelo raakten donderdagochtend 8 september twee auto's betrokken bij een ernstig ongeval. Bij het ongeval is één van de voertuigen meerdere keren over de kop geslagen en in de sloot tot stilstand gekomen. Er zijn bij het ongeval drie personen gewond geraakt. De weg werd afgesloten voor de hulpverlening.

De drie gewonden en zijn met onbekend letsel per ambulance naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Het ongeluk gebeurde kort na 11.00 uur. Een personenauto, bestuurd door een echtpaar uit Ulft, wilde vanuit de Slotsteeg de Memelinkdijk oversteken om hun weg te vervolgen. Bij het oversteken zagen zij een automobiliste van rechts, bestuurd door een vrouw uit Veldhoek, over het hoofd. De forse aanrijding was hierdoor het gevolg.

De auto van de vrouw uit Veldhoek ramde daarbij een verkeersbord om vervolgens meerdere malen over de kop te slaan en in een weiland tot stilstand te komen. De andere auto, waarin het echtpaar uit Ulft zat, kwam in een sloot tot stilstand. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig. De brandweer van Hengelo kwam ook ter plaatse maar hoefde vrijwel niet in actie te komen. Alle drie de slachtoffers zijn met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Beide voertuigen werden afgesleept.

Hulpdiensten ontfermen zich over de slachtoffers. Foto GinoPress