Oud-Vordense schrijfster Mirjam Enzerink (l) laat kinderen kennismaken met Eefje. Foto: PR
Oud-Vordense schrijfster Mirjam Enzerink (l) laat kinderen kennismaken met Eefje. Foto: PR Foto:

Oud-Vordense leest voor uit tweede kinderboek

LOCHEM - Vorige week verscheen het tweede kinderboek van de oud-Vordense schrijfster Mirjam Enzerink. Prentenboek 'Zien jullie mij?' gaat over Eefje, die alles uit de kast haalt om aandacht te krijgen van haar ouders.

"Een verhaal van deze tijd", vertelt de in Lochem woonachtige schrijfster. "De ogen zijn steeds vaker op een scherm gericht en minder op elkaar. Terwijl voor kinderen het gevoel dat ze gezien worden van levensbelang is. Zo trekt Eefje allerlei conclusies uit het feit dat haar ouders niet naar haar kijken. Ik denk dat zowel kinderen als ouders zich hierin zullen herkennen."

In 2014 debuteerde Mirjam bij Uitgeverij Lemniscaat met 'De dag dat de zon geen zin had', over een uiltje dat op zoek gaat naar de zon. Haar nieuwe prentenboek is een uitgave van Clavis Uitgeverij. Illustrator Mariƫlle Bonenkamp uit Arnhem verzorgde de tekeningen. "Die sluiten prachtig aan op de tekst", zegt Mirjam. "Mariƫlle gebruikt een sjabloontechniek waarbij ze heel gewaagd speelt met transparantie. Op het laatst kijk je bijna dwars door Eefje heen. Precies het gevoel dat je krijgt als mensen je niet zien staan."

In het kader van de Kinderboekenweek verzorgt Bruna Vorden een voorleesmiddag met de auteur en illustrator op woensdagmiddag 12 oktober. Ouders en kinderen zijn om 13.30 uur welkom om mee te spelen in het verhaal. Na afloop is er gelegenheid tot signeren.