Linde Grevers uit Warnsveld, jeugdlid PKV met haar Rode Nieuw Zeelander. Foto: PR
Linde Grevers uit Warnsveld, jeugdlid PKV met haar Rode Nieuw Zeelander. Foto: PR

Spiegel der fokkerij bij Bronckhorster Kleindierenshow

Vorden - De Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden e.o. (P.K.V.) organiseert op 4, 5 en 6 november 2016 de jaarlijkse clubtentoonstelling onder de naam Bronckhorsterkleindierenshow in Kapel De Wildenborch, Kapelweg 1 te Vorden.

De Kapel De Wildenborch is een uitstekende locaties voor dit soort activiteiten. De afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen voor deze show. Er zijn 213 dieren te bewonderen bestaande uit grote hoenders, dwerghoenders, serama's, sierduiven, oorspronkelijke duiven, diamantduiven, kwartels, konijnen en cavia's.

Het aantal ingeschreven dieren is ruim 20 meer dan vorig. Ook zijn er enkele dwerghoenders in geschreven in de vrije klasse. Dit zijn nieuwe fokproducten en kleuren die in Nederland nog niet officieel erkend zijn. In fokkersjargon wordt dit de 'spiegel der fokkerij' genoemd.

RHD type 2
De afgelopen maanden heeft de dodelijke konijnenziekte RHD type 2 hard toe geslagen in Nederland, zowel onder tamme als wilde konijnen. Type 1 is al heel lang in Nederland bekend. De nieuwe variant type 2 is veel heftiger. Door de Nationale bond K.L.N. (Kleindier Liefhebbers Nederland) is het besluit genomen dat alle ingezonden konijnen ingeënt moeten zijn tegen dit virus. Dit is ook de reden dat er dit jaar geen Kind en Dier wordt georganiseerd.

Keuring en opening
Vrijdag 4 november vindt de keuring plaats door 7 keurmeesters die de dieren kritisch beoordelen op bouw, raseigenschappen, tekening, kleur en conditie. In elke diersoort wordt een kampioen aangewezen. De officiële opening vindt plaats op vrijdagavond om 20.00 uur. Tevens worden drie leden in het zonnetje gezet vanwege een jubileum. Daarna is de tentoonstelling geopend voor het publiek.

Verkoopklasse
Op zondag 6 november is er een verkoopklasse aanwezig. Het is een uitstekende gelegenheid om aan een goed en gezond dier te komen van een bekende en erkende fokker. De verkoopklasse bestaat uit verschillende soorten hoenders, dwerghoenders, konijnen (geënt) cavia's en duiven. Ook kan men tijdens de show informatie in winnen over het houden en verzorgen van dieren.

De openingstijden zijn: vrijdag 4 november van 20.30 uur tot 22.00 uur, zaterdag 5 november van 10.00 uur tot 18.00 uur, zondag 6 november van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Nadere informatie bij G. Lenselink, voorzitter P.K.V. via 0575-552670 of 06-46121517