Deel van panorama 'Wildenborch' olieverfschilderij op paneel van Rens Hoekstra. Foto: PR
Deel van panorama 'Wildenborch' olieverfschilderij op paneel van Rens Hoekstra. Foto: PR Foto:

Tentoonstelling 'Landschap en
Abstractie' in Galerie De Burgerij

Vorden - De herfsttentoonstelling 'Landschap en Abstractie' in Galerie De Burgerij toont werk van drie kunstenaars die voor de geëxposeerde schilderijen, houtsnedes en foto's het Nederlandse landschap als inspiratiebron kozen. Allen abstraheren de beeltenis, maar de mate waarin verschilt sterk. De tentoonstelling wordt zondag 6 november om 15.30 uur geopend, muzikaal omlijst door 'Acoustic Affair' uit Zutphen met Kirstin de Vilder (zang) en Frank Schreuders (gitaar). U bent van harte uitgenodigd in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11.

De geabstraheerde figuratieve olieverf-schilderijen van Rens Hoekstra in de galerie zijn geïnspireerd op het Friese en Achterhoekse landschap. In een kleurrijk palet weet Hoekstra dat landschap op expressieve wijze trefzeker weer te geven. De vlotte dynamische penseelstreek, het boeiende lichtgebruik en de trefzekere compositie geven haar landschapsschilderijen een levendige authentieke uitstraling.

De winterlandschappen van Esther van der Sluis zijn buiten, op locatie, geschilderd (en plein air). In weer en wind. Soms onder het vriespunt. Door haar monochrome kleurgebruik en haar zorgvuldig gekozen vlakvormige compositie waarin detail niet ontbreekt, krijgt het landschap een verstilling die de beschouwer blijft beroeren. De expositie omvat van haar hand een tiental olieverfschilderijen van Hollandse landschappen.

Joop Overkleeft zoekt in zijn werk naar 'natuurlijke' abstracties. Welke vormen ontstaan er door water? De Gelderse rivieren vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. Door vereenvoudiging, herhaling, ordening en kleuring weet Overkleeft het monumentale beeld te creëren zonder verwijsbare betekenis. In de galerie zijn van Joop Overkleeft olieverfschilderijen, Japanse houtsnedes en foto's te zien.

De expositie duurt t/m zondag 11 december en is op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak (met uitzondering van zaterdag 26 november).


www.deburgerij-vorden.nl