René Klein maakt heerlijke gerechtjes. Foto: Liesbeth Spaansen
René Klein maakt heerlijke gerechtjes. Foto: Liesbeth Spaansen

Innovaties op streekproductenmarkt

TOLDIJK - Op zondag 6 november organiseert de familie Garritsen voor het negende jaar in successie de gezellige streekproductenmarkt op het erf aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk. Ongeveer veertig deelnemers presenteren daar hun mooie producten. Heel veel folklore en ambachtelijkheid, maar ook heel veel lekkers en smakelijke nieuwigheden. De markt is overdekt, gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar is er veel aandacht voor innovatie: welke productvernieuwingen bieden streekproducenten in hun assortiment? Een kleine greep uit het aanbod: AGF Garritsen presenteert onder andere de Toldiekse Gedreaide Pieper en de puur en eerlijke versgeperste fruitsappen, bakkerij ten Have laat haar gasten proeven van haar grote assortiment speltproducten en het Bronckhorster bier in allerhande variaties, inclusief het prijswinnende en lekkerste Bockbier van Nederland van 2016, ontbreekt ook niet.

Het marktelement life cooking, al jaren een geweldig succes, zal ook nu niet ontbreken. Deze Preuverieje, Achterhoeks voor life cooking, staat onder leiding van topkok René Klein. Op het horecapleintje wordt de bezoeker in de gelegenheid gesteld om de door hem en zijn team bereidde gerechten te proeven. Gerechten gemaakt van lokale producten die aanwezig zijn op de streekmarkt. Tussendoor kan er worden gekeken naar en geproefd van heerlijke Achterhoekse Streekproducten als kaas, worst, bier, mosterd, jam, wijn, koek- en bakproducten die hier uiteraard te koop zijn. Ook worden er kerst- en geschenkpakketten gepresenteerd.

Ook aan de kinderen is gedacht: Kindervermaak met ballonnen, cup-cakes versieren en appeltjes poffen, met rozijnen en kaneel. Een regionale accordeonist zorgt voor een passende muzikale omlijsting van het evenement.

Kortom, op zondag 6 november is op het erf van Boerderij De Kruisbrink bij de familie Garritsen aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk een geweldige streekproductenmarkt en is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Neem Voor informatie over de markt contact op met Dick Garritsen of kijk op de site.


(0575) 451361

dick@agfgarritsen.nl

www.dekruisbrink.nl