Kinderen bakken het brooddeeg boven de vuurkorf. Foto: Liesbeth Spaansen
Kinderen bakken het brooddeeg boven de vuurkorf. Foto: Liesbeth Spaansen

Het licht was uit in Vorden

VORDEN – Met heel veel kinderen en volwassenen die een lampion droegen ging er een lint van lichtjes door Vorden op zaterdagavond 29 oktober. Eenmaal bij de Muziekkoepel aan de Emmalaan aangekomen, genoten zij van een gezellige avond met drinken en lekkers, vuur in korven, stokken met brooddeeg om te bakken en muziek.

Liesbeth Spaansen

Op het plantsoen aan de Emmalaan was het licht uit en slechts vuurkorven en kandelaars verlichtte het terrein. In de Muziekkoepel werd gestart met een nachtverhaal door een bosnimf en genoten de deelnemers van de lampionnenoptocht door het bos. In de verschillende kramen stond daarna het drinken met lekkers klaar en de stokken met brooddeeg om te worden gebakken boven de vele vuurkorven. Willem Regtop van Natuurmonumenten vertelde enthousiast zijn verhalen over de dieren in de duisternis, zoals uilen, marters en de das. Bij de Sterrenwacht Phoenix uit Lochem werden dia's vertoond. Nog leuker was het kijken door de grote telescoop naar de heldere sterrenhemel. In de muziekkoepel zong Inge Meiberg uit Lochem de sterren van de hemel.

De Nacht van de Nacht werd georganiseerd door Natuurmonumenten, Vordense Ondernemers Vereniging en de Gemeente Bronckhorst en gesponsord door Stichting Berend van Hackfort, Reiniers groente & fruit, Albert Heijn Grotenhuys, Achterhoek Nieuws b.v., Natuurmonumenten en Bakkerij Van Asselt.