Felegyhazer Tuimelaar. Foto: PR
Felegyhazer Tuimelaar. Foto: PR Foto:

Felegyhazer Tuimelaar beoordeeld met 97 punten

Vorden - Fabio van Olst heeft met zijn Felegyhazer Tuimelaar een geweldig resultaat geboekt op de Kleindierenshow de Van Pallandt Show in Varsseveld. Fabio is lid en tevens penningmeester van PKV en daarnaast fokker van sierduiven, met ras Felegyhazer Tuimelaar. Zijn Felegyhazer Tuimelaar kleur zwart is beoordeeld met 97 punten en hierbij behoort het predicaat U. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Felegyhazer Tuimelaar en een lid van P.K.V. bij de sierduiven dit resultaat heeft behaald.


Bijzonder Bewust Beurs Vorden

Vorden - Op zondag 6 november 11.00 - 16.00 uur vindt voor het derde jaar de Bijzonder Bewust Beurs plaats in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden. Tijdens deze beurs laten meer dan 30 deelnemers u graag kennismaken met hun alternatieve, spirituele of wellness praktijken of producten. Verder kunt u biologische wijn, fairtrade producten, gezonde chocola en biologische saus proeven, cadeautjes kopen of kennismaken met voetreflexmassage, een mini-consult tenen lezen of handlezen.


www.bijzonderbewust.nl


Wereldwinkel viert Fairtradeweek

Vorden - De Landelijke Fairtradeweek vindt dit jaar plaats van 29 oktober t/m 6 november, zo ook in de Wereldwinkel in Vorden. Boeren met hun koffie, thee en cacao, maar ook sieradenmakers, producenten van aardewerk, textiel, houten glas hebben moeite het hoofd boven water te houden. Wereldwinkel Vorden wil met de verkoop van Fairtrade producten eraan bijdragen dat met name de levensstandaard van de kleine producenten verbetert. Mocht u willen bijdragen aan de ondersteuning van deze producenten loop dan deze week eens binnen aan de Kerkstraat naast de VVV. U kunt ook bij Wereldwinkel Vorden terecht voor kerstpakketten.


Pastoraal werkster uit Vorden naar Rio

Vorden - De Vordense zwemster Janneke Harmsen-Bakker reisde niet als topsporter naar de Olympische Spelen, maar als pastoraal werkster namens Athletes in Action. Om de sporters te bemoedigen en bij te staan in teleurstellingen en vreugde. Fysiek hebben de olympische sporters alles, maar hoe is dat op geestelijk niveau? "Ooit droomde ik ervan om deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar dat God me op deze manier op de Spelen zou gebruiken, had ik nooit verwacht": aldus Janneke. Tijdens het ont-moeten op zondag 6 november van 19.00 tot 19.30 uur in het Achterhuus achter de Geref. kerk zal ze over haar missie vertellen. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid om vragen te stellen.


PCOB fietst mee naar Santiago de Compostella

Vorden - Donderdagmiddag vond de maandelijkse vergadering van de PCOB plaats in De SooS te Vorden. Waarnemend voorzitter Ton Knevel heet de aanwezigen hartelijk welkom, in het bijzonder de inleider voor deze middag de heer Leo Mackaay uit Ruurlo.

De voorzitter opent met het gedicht van Huub Oosterhuis 'Een mens te zijn op aarde' en gaat voor in gebed. Daarna wordt het lied gezongen 'Een rijke schat van Wijsheid'. Een nieuw lid, Ina Groenendijk uit Ruurlo, werd welkom geheten en het echtpaar H. Maalderink - Sloetjes werd gelukgewenst met hun diamanten huwelijksfeest en toegezongen.

Hierna is het woord aan Leo Mackaay uit Ruurlo. Hij maakte in 2003 een fietstocht van zeven weken van uit Ruurlo naar Santiago de Compostella). Hij vertoonde een selectie van de dia's van deze reis. Leo had zich goed voorbereid, zo trainde hij onder andere met 60 kilo zand op de fiets op de Holterberg. Na twee weken fietsen moest hij vanwege familieomstandigheden in Vezolé (Frankrijk) de reis onderbreken, welke hij later hervatte. Begonnen werd met een dia met een kruis op een berg, die door de pelgrims daar waren neergelegd, 250 km van Santiago verwijderd. Uiteindelijk werd de Kathedraal van Santiago gehaald. Eerst was er een leeg dorpsplein,maar snel raakte het plein vol met mede pelgrims. Er werd zelfs een kerkdienst gehouden met verschillende pelgrims. De voorzitter bedankte de inleider voor zijn prachtig beschreven tocht.

Hij riep de aanwezigen op voor de gezamenlijke bijeenkomst met de SVV (voorheen ANBO) op vrijdag 25 november 's middags om 14.00 uur in de grote zaal van het Dorpscentrum. Dan zal optreden het Mannenkoor 'Leedvermaak' uit Eibergen. Met het zingen van 'Nu wij uiteengaan, vragen wij God' werd deze geslaagde bijeenkomst afgesloten.