Dash dames 1 tegen Dynamo Tubbergen dames 1. Foto: PR
Dash dames 1 tegen Dynamo Tubbergen dames 1. Foto: PR Foto:

Dash pakt tweede winst
in eerste divisie

Vorden - Op zaterdag 29 oktober stond alweer de vijfde wedstrijd op het programma voor de dames uit Vorden. Dit keer was de nummer 2 van de competitie, Dynamo Tubbergen de tegenstander. Een opnieuw onbekende tegenstander voor Dash. Trainer Giel Jansen kon er helaas niet bij zijn door een vakantie, maar gelukkig konden de dames rekenen op de coach van dames 2, Paul van den Bragt.

De eerste set startten de dames van Dash wat tammetjes. Aan het begin van de set ging het gelijk op, en de punten werden om en om gemaakt en beide teams wisten nog geen grote voorsprong te pakken. Door goede serve series van de dames uit het achtkastelendorp konden ze in het midden van de set de leiding pakken en werd er een ruime voorsprong opgebouwd. Passend en verdedigend zat Dash er goed bij, zodat aan het net de ballen afgemaakt konden worden. Door de voorsprong die opgebouwd was, werd niet meer weggeven, en dit resulteerde in een 25-18 setwinst.

De tweede set begonnen de Vordense dames net zo sterk als de vorige set. Mooie verdedigende ballen en harde aanvallen werden afgewisseld met slimme prikballen. Er stond al snel weer een kleine voorsprong op het scorebord, maar dit keer wisten de dames uit Tubbergen terug te vechten. Dynamo Tubbergen kwam op 23-24 op set point, maar wist deze niet te verzilveren. Door vechtlust te tonen wist Dash ook deze set binnen te slepen met 26-24. De derde set is een heel ander verhaal, al heel snel stonden de rood-zwarten op een flinke achterstand (5-15). Langzaam kwam Dash weer iets dichterbij, maar helaas ging deze set verloren met 20-25. De vierde set begon weer met nieuwe energie. Blokkerend, aanvallend en verdedigend werd er weer een schepje bovenop gedaan. Uiteindelijk werd de set met 25-17 gewonnen en werd de tweede gewonnen wedstrijd in de eerste divisie voor Dash dames 1 een feit! Hierdoor stijgt Dash naar een knappe vijfde plaats.

Zaterdag 5 november om 16.30 uur mogen de dames aantreden tegen Rivo Rijssen dames 1 (zesde plaats) in de Reggehal in Rijssen.