Het meidenteam van v.v. Vorden, MO17-1, is door twee sponsoren fraai in het nieuw gestoken. Foto: PR Foto:

v.v. Vorden MO17-1 ook buiten het veld in het geel-zwart

Vorden - Het meidenteam van v.v. Vorden, MO17-1, is door twee sponsoren fraai in het nieuw gestoken. Terwijl dit meidenteam reeds de Etos als shirtsponsor en AMI als tassensponsor heeft, zijn zij ook buiten het veld in het nieuw gestoken. De sponsoren Bakkerij van Asselt en Grillroom en Pizzeria Amon hebben het oudste meidenteam van v.v. Vorden trainingspakken geschonken. Op de foto overhandigd Rob Enzerink, als lid van de sponsorcommissie, aan zowel Dick en Anita van Asselt als aan Achmed en Nabil Jawad een bos bloemen als dank voor deze sponsorbijdrage aan de v.v. Vorden.

Ratti dames winnen overtuigend

Kranenburg - Na de overtuigende overwinning van vorige week wilden de dames van Ratti ook deze keer de drie punten graag thuis houden. Om half 2 floot de scheidsrechter af en kon de wedstrijd tegen Bon Boys beginnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Ratti de bovenliggende partij was. Goed samenspel resulteerde in de tiende minuut in het eerste doelpunt. Els schoot hard op goal, maar de keeper kon nog keren. Marieke stond op de goede plaats en kon de bal alsnog het doel inschieten. Nog geen tien minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Waar er een vrije trap gegeven had kunnen worden, liet de scheidsrechter doorspelen. Na een perfecte steekbal van Esther Menkveld was het Kim die met een afgepaste sliding voor de 2-0 zorgde. Een paar minuten later was het weer raak, 3-0 Els kon scoren na weer een mooie voorzet van Esther Menkveld. De dames van Ratti bleven goed voetballen en wisten er zelfs nog voor te zorgen om met 5-0 aan de thee te zitten. Twee goals van Marieke Tuinman zorgden voor deze aangename voorsprong.

Na rust zakte het spel wat in en het doel werd lastig gevonden. Schoten op goal werden gemist en Bon Boys kreeg wat meer balbezit dan de eerste helft. Toch was het Jessica die vond dat er maar weer gescoord moest worden, na een mooie steekpass van Kim schoot Jessica de bal strak binnen. Nog geen tien minuten later stond de 7-0 op het scorebord. EstherTuinman liep vrij op links en kreeg de bal mooi mee, met een hard schot schoot zij de bal tegen de touwen. Een mooi schot van Rowena werd knap gekeerd door de keeper en toen was het aan Bon Boys om iets terug te doen. Een bal in de kluts en toen een schot op goal zorgden voor de 7-1. Na nog twee doelpunten, één gescoord door Marieke en één door Kim is de eindstand bepaalt 9-1. Al met al een wedstrijd met veel doelpunten aan de kant van Ratti. Aankomende zondag spelen we in Neede en hopen we de drie punten mee naar Vorden te kunnen nemen.

Eerste winnende uitwedstrijd
een feit

Vorden - Afgelopen zaterdag 5 november stond de derde uitwedstrijd voor de Vordenaren op het programma. Om 16:30 uur mochten de dames van Dash aantreden tegen Rivo Rijssen DS1. Met een team van negen man sterk werd om exact 16:30 uur het startsignaal gegeven in de Reggehal!

De eerste set kwam erg moeizaam op gang. Ballen vielen te makkelijk op de grond en de blokkering was wisselvallig. Al gauw werd er tegen een achterstand aangekeken bij de kant van Vorden. Door middel van en aantal time-outs probeerde Giel Jansen de Vordense koppen nog op scherp te krijgen. Dash wist er niet meer uit te krijgen op dat moment en gaf de set makkelijk weg aan de tegenstander. De set werd verloren met 25-15.

De tweede set werd de service scherper, de verdediging liep uitstekend en er konden heerlijke aanvalletjes gecreëerd worden aan het net. Het enthousiasme was in één klap terug en de set werd dik binnengehaald door Dash DS1. De set eindigde met een duidelijke 16-25 voor de Vordenaren! Ook de derde set liep de tegenstander al gauw achter de feiten aan. Er werden mooie ballen gescoord en het team van Rijssen maakten een hoop fouten. Maar halverwege de set kwam de tegenstander terug. Het ging gelijk op. Dash wist zich staande te houden en sleepte de set met een nipte 23-25 binnen.

De vierde set ging aardig gelijk op, maar wist Rivo Rijssen goede servicedruk te leveren. Dash wist hier geen antwoord op te geven en maakte onnodige fouten. Hier en daar wisten de Vordenaren wat punten recht te zetten, maar was het dit keer Rivo Rijssen die aan het langste eind trok. De set werd door de dames van Rivo gewonnen met 25-23. En jawel, de bekende vijfsetter. Goede servicedruk aan de kant van Dash zorgde voor een voorsprong op de tegenstander. Met een paar punten voor op de Riessense dames werd er halverwege de set van kant gewisseld en was het aan Dash om net dat kleine beetje energie meer te geven dan de tegenstander. En dat gebeurde! De wedstrijd werd gewonnen door Dash met 2-3. Bij de afsluitende, gezamenlijke yell, werd het Gerdien Beunk iets te veel en viel ze flauw. Ze werd opgehaald met een ambulance maar de midspeelster mocht diezelfde avond nog naar huis!

Zaterdag 12 november is het aan Dash om te vertrekken naar het hoge noorden. Om 16:00 uur zal het startsignaal gegeven worden in Sneek. Met vier punten meer dan Dash mag VC Sneek DS2 zich koploper noemen in de eerste divisie B en zullen de dames uit Vorden er alles aan doen om zoveel mogelijk punten binnen te slepen.