Jubal is hard aan het repeteren. Foto: PR
Jubal is hard aan het repeteren. Foto: PR Foto:

Nederlands jazzmusicus Saskia Laroo bij NR.2 Lounge

Vorden - Trompettiste Saskia Laroo komt met haar partner toetsenist, zanger en composer Warren Byrd naar Vorden bij Jazzclub NR.2 Lounge, Industrieweg 2 te Vorden. Samen met de Groove Connection uit Zutphen zal zij een groovy en funky optreden verzorgen waarbij stilzitten niet is toegestaan. De aanvang is 15.00 uur met heerlijke hapjes. Line-up: Saskia Laroo trompet, Warren Byrd toetsen en vocals, Ton Herman Melis toetsen, Erik Snellink drums, Frank van Velthoven contrabas, Douwe Laansma saxofoon, Frank Ong-Alok gitaar. Voor meer informatie en toegang, zie de Facebookpagina 'Nr. 2 Jazzclub Lounge'.


More than a feeling bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 23 november staat de band 'More than a feeling' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

More than a feeling (MTF) begon eind 2007 in eerste instantie als Jazz/Funk/Fusion band met een puur instrumentaal repertoire. Vanaf 2008 werd de zang toegevoegd. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een echte en hechte vriendenband met leden uit Zevenaar, Nijmegen en Apeldoorn. Op muzikaal vlak kun je van de band covers met invloeden uit de Jazz, Soul en Funk verwachten. Het repertoire bestaat uit een combinatie van mooie ballads tot up-tempo nummers, allemaal gespeeld met een herkenbaar 'MTF sausje' met harmonieuze samenzang en melodieuze instrumentalisten. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.


Tenorsax solo openbaar D-examen

WICHMOND - Muziekvereniging Jubal is hard aan het repeteren voor het adventconcert op zondagmiddag 27 november om 14:30 uur in de Nederlands Hervormde kerk te Wichmond. Naast kerstliederen worden er ook andere muziekstukken gespeeld. Bovendien is er zang van Verena Schieven en speelt Wout Engels een tenorsax solo voor zijn openbaar D-examen. Het belooft een zeer gevarieerd programma te worden.


Warnsvelds Mannenkoor verrast publiek

Warnsveld - Een kerstconcert met vuurkorven, midwinterhoorns, verrassingen en prachtige muziek. Het Warnsvelds Mannenkoor zet de lijn van vernieuwing, dit voorjaar ingezet met het Lenteconcert 'De Vrouw', door met een gratis kerstconcert op zaterdag 10 december. In de prachtig gerestaureerde kerk van Vierakker wordt het publiek vanaf 19.30 uur op verrassende wijze meegenomen in de kerstsferen.

De start van het concert zal opzienbarend zijn. De heren van het WMK willen alleen kwijt dat het iets met 'De Profundis' van Arvo Pärt te maken heeft. Daarna zingt het koor, zowel alleen als samen met sopraan Alette van den Brul, een gevarieerd kerstrepertoire, met onder andere 'Happy Christmas' van John Lennon. Dirigent Emile Engel en meesterpianist Evert-Jan de Groot staan garant voor muzikale topkwaliteit waaraan ook drie solisten van het koor zelf, Kees de Haan, Jonny Hogendoorn en Jan Roelofs, hun bijdrage leveren.

Na afloop wordt het publiek uitgenodigd in stemmige optocht met fakkels voorop, begeleid door de sonore tonen van Midwinterhoorngroep Lochem, naar het naastgelegen Ludgerusgebouw te gaan alwaar de kroeg geopend is. Wie weet klinkt daar dan ook nog wel een of ander vrolijk kerstnummer!

De toegang is gratis maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld. De kerk is open vanaf 19.00 uur.


warnsveldsmannenkoor.nl


Afbeelding