Dash wint van tweede plek in de ranglijst

VORDEN - Vorige week werd Dash D1 met nul punten huiswaarts gestuurd vanuit het mooie Sneek. Reden genoeg voor de meiden uit het achtkastelendorp om keihard te werken in de wedstrijd tegen de dames van Scylla uit Wageningen afgelopen zaterdag 19 november. In de voorbereiding hebben beide team elkaar al getroffen dus de nodige informatie was al bekend.

In de eerste set gingen de meiden van Dash goed van start. Ze pakten een behoorlijke voorsprong en wisten dit goed vast te houden en door te zetten. Mede door veel fouten in de serve bij Scylla kon Dash een mooie voorsprong vasthouden. Nadat de wedstrijd enkele minuten stilgelegd moest worden door een probleem met DWF, wist Dash vrij eenvoudig de eerste set binnen te halen met 25-17.
Ook de tweede set begonnen de Vordense dames met een flinke voorsprong maar wisten deze niet vast te houden. De Vordenaren moesten er hard aan trekken, maar helaas werden er aan het einde van de set veel onnodige fouten gemaakt waardoor Dash de set verloor met 21-25. De derde set kwam Scylla steeds beter in het spel, de serve begon te lopen en er werden mooie punten gescoord. Ook Dash deed er nog een schepje bovenop en het publiek kreeg een ontzettend spannende en mooie set voorgeschoteld. De passlijn van Scylla begon wat te wankelen, waardoor Dash veel punten kon pakken. De set werd gewonnen door Dash met 25-20. De vierde set stond in het teken van mooie verdedigende acties, lekkere serve series en een mooi aanvallend spel. De meiden uit het achtkastelendorp wisten ook deze set op te eisen met 25-22. 3-1 winst van de nummer twee.

Na een weekend rust gaat Dash naar Emmen, waar zij om 17.00 uur tegen dames 1 van Emmen'95 spelen. Supporters zijn welkom!