De beelden van Nicolas Dings bevinden zich op het grensvlak van beeldende kunst en volkskunst. Foto: PR
De beelden van Nicolas Dings bevinden zich op het grensvlak van beeldende kunst en volkskunst. Foto: PR Foto:

Kunst met ruimte voor associaties en interpretatie

VORDEN - Galerie Agnes Raben gaat van Oud naar Nieuw met werken van twee unieke en eigenzinnige Nederlandse kunstenaars die nationaal en internationaal bekendheid genieten. De sculpturen van Nicolas Dings en de schilderijen en tekeningen van Han Klinkhamer bevolken de galerie en zullen de kijker verrassen en prikkelen om de geheimen ervan te willen ontfutselen.

De expositie opent op zaterdag 26 november 2016 om 15.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars en duurt t/m 15 januari 2017. Galerie Agnes Raben is tijdens exposities open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11.00 – 17.00 uur en op afspraak.
De beelden van Nicolas Dings bevinden zich op het grensvlak van beeldende kunst en volkskunst met hun totaal verschillende esthetiek en functionaliteit. Gebruikmakend van uiteenlopende materialen als brons, keramiek, papier, kunststof of textiel verbindt hij substantie en symboliek op eigentijdse wijze. Daarmee schept hij een eigen, vaak humoristisch, universum met veel ruimte voor associaties.
De woonplek van Han Klinkhamer is gelegen in Demen, een klein dorpje aan de Maas. Het Stroomgebied met akkers en uiterwaarden heeft hem gaandeweg gevormd. Het landschap dringt binnen in zijn tekeningen en schilderijen zonder zich te manifesteren als een letterlijke weergave.