Werner J. de Wilde. Foto: PR
Werner J. de Wilde. Foto: PR Foto:

Boek over het leven van Arend, Baron van Westerholt tot Hackfort

VORDEN - Op 25 november verschijnt De Baron, een boek over de laatste Baron van Westerholt tot Hackfort, eigenaar van Landgoed Hackfort. Persoonlijke herinneringen aan en onthullingen over het leven van de Baron opgetekend door Werner J. de Wilde aangevuld met verhalen en ervaringen van anderen. "Zodat ze niet verloren gaan", aldus de Wilde.

De auteur, Werner J. de Wilde voormalig makelaar en woonachtig op Landgoed de Boggelaar kende de Baron goed en heeft het bijzondere bewogen leven van de Baron vastgelegd in een boek vol herinneringen aangevuld met verhalen en anekdotes van anderen. Al vertellend komen in het boek onderwerpen aan de orde als de jacht op Hackfort, de jeugd op het kasteel , uitspattingen, de oorlog, bijzondere ontmoetingen met vrouwen en de baron en zijn nageslacht. Al hield de Baron meer van mannen dan vrouwen en is het geslacht van Westerholt tot Hackfort officieel uitgestorven, in het boek blijkt dat toch niet het geval te zijn.

Boekpresentatie
Op 25 november om 16.00 uur vindt in de van Westerholtzaal op Kasteel Hackfort de officiële, besloten presentatie van het boek plaats. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Martijn Akkerman, juwelen historicus en expert bij Tussen Kunst en Kitsch. Martijn Akkerman heeft een bijzondere band met Landgoed Hackfort waarover hij tijdens de presentatie zal vertellen. Vanaf 26 november is het boek te koop bij Bruna in Vorden, Boek & Co in Warnsveld, van Someren en ten Bosch en bij Boek en Buro in Zutphen.


Hanzehof viert Nationaal Theaterweekend met theaterfestival en open huis

ZUTPHEN - Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt in januari het nationale BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd in theaters door het hele land. Tijdens dit weekend krijgen bezoekers de kans om voor een tientje per kaartje kennis te maken met het theateraanbod. In Zutphen organiseert Theater Hanzehof een twee dagen durend theaterfestival met lokale, nationale én internationale theatervoorstellingen. Het BankGiro Loterij Theaterweekend vindt plaats op 21 en 22 januari 2017.

Het Zutphense theaterweekend wordt op zaterdagmiddag afgetrapt met een open huis, vanaf 12.00 uur 's middags. Onderdeel van dit open huis is een grote presentatie van Zutphense amateurverenigingen in de Buitensociëteit, georganiseerd in samenwerking met Sheila's Buikdanscentrum. Tijdens het open huis krijgen bezoekers de mogelijkheid het theater van alle kanten te bekijken. Ook krijgen ze voorproefjes voorgeschoteld van het theaterprogramma van de rest van het lopende theaterseizoen.

Voorstellingen voor een tientje
Het hoofdprogramma van het theaterweekend wordt gevormd door vier professionele voorstellingen die verdeeld over de twee dagen te zien zijn. Bezoekers betalen hiervoor slechts 10 euro per persoon, veel minder dan normaal voor dezelfde voorstellingen. Welke voorstellingen bezoekers te zien krijgen blijft lange tijd een verrassing: men krijgt alleen het genre van tevoren te horen. Op zaterdagavond is er een toneelvoorstelling te zien met een landelijke topcast, zondagmiddag een muziekvoorstelling met lokale binding en een hilarische comedyshow. Het programma wordt afgesloten met een show met internationale allure, bekend van een Amerikaanse talentenjacht.

Bezoekers worden ook culinair verrast. Theater Hanzehof nodigt een chefkok uit die een speciaal Theaterweekend-menu samenstelt. De kaartverkoop is nu geopend via de website.


hanzehof.nl/theaterweekend