De winnende vredesposters van Julie Smits (l.) en Jinthe Harmsen. Foto: PR
De winnende vredesposters van Julie Smits (l.) en Jinthe Harmsen. Foto: PR

Winnaars vredesposterwedstrijd van Lions Bronckhorst

STEENDEREN/HENGELO - De winnaars van de vredesposterwedstrijd 2016 van Lions Bronckhorst werden woensdagavond 23 november bekend gemaakt. Twee scholen uit de gemeente Bronckhorst met scholieren uit groep 8 deden dit jaar mee: de Pannevogel uit Steenderen, met Julie Smits als winnares, en De Leer uit Hengelo, met Jinthe Harmsen als winnares. Bovendien heeft Jinthe Harmsen de Districtsprijs gewonnen. Deze wereldwijde vredesposterwedstrijd werd door Lions Bronckhorst voor de achtste keer georganiseerd, met als thema : 'A Celebration of Peace, Vier de Vrede'.

Samen met de gezinnen van de winnaars en de Lionsleden werd het die woensdagavond uitgebreid gevierd met gebak met de winnende poster erop, bij Pepe in Baak, het vaste adres van de Lionsclub. Daar werden ook de jury-bevindingen gepresenteerd. De Bronckhorster jury bestond dit jaar uit Tineke Roorda en Rob Gosselink.

Landelijk
Op 26 november wordt op de Landelijke Conventie van de Lions in Den Haag de landelijke winnaar of winnares bekend gemaakt. Hij of zij wordt dan bovendien uitgenodigd in Den Haag op de Dag van de Verenigde Naties in maart 2017 en wordt vervolgens dan gefĂȘteerd met het gehele gezin op een midweek in een vakantiepark naar eigen keuze. De winnaar/winnares -wereldwijd- wordt later op het Lionshoofdkwartier in Amerika gekozen en bekend gemaakt. Uit het juryrapport: de poster van Jinthe Harmsen verbeeldt goed het thema, heeft een mooie compositie, als een boom die sterk staat en groeit, er is consequent gebruik gemaakt van heldere kleuren in viltstift en heeft daardoor veel zeggingskracht. De vrolijke vlinders en muzieknoten maken 'Vier de Vrede' compleet.