Zielig steet de afvalbak door zonder zien 'benkske' naost de zandbak an de Kerkhoflaan. Met een mooie sticker d'r op waorop steet dat hi-j/zi-j geadopteerd is. Wat hölt dat now eigenlijk in? Bunt d'r argens pleegolders of 'n andere instantie die door veur um/eur zörgt? Dit idee is op-ezet deur de gemeente um de kosten te drukken veur 't leug halen van de bakken, anders wordt al die afvalbakken uutendelijk verwijderd. Maor alleen een afvalbak an een wandelpad steet toch wel arg zielig.

Ik heb nog met mien stramme bötten eprobeerd um op de afvalbak te gaon zitten, maor dat liep bi-jnao slecht af.

Bun toen maor in de zandbak doornaost gaon zitten. Dikke jas an, de ogen dicht en met 't gezicht in de zonne en maor proberen te fantaseren aover Zelhem an zee. Af en toe èèn oge los um wat in de afvalbak te smieten. Toen d'r ok nog iemand bi-j wol kommen zitten was 't plezier d'r rap af. Met meute kwam ik umhoge en ging weer richting 't darp. Ik kon niet naolaoten um af en toe effen achterumme te kieken. Wat was dat toch een mooi plekske veur een 't 'Benkske'.

Goed gaon,
Gait de strieker (Gerbert Abbink),
Magnoliaweg 13, Zelhem

Handbalteams blijven winst boeken

HENGELO – De zeven teams van Handbalvereniging SV Quintus die zondag 27 november hun wedstrijden speelden, behaalden alle zeven winstpunten. Alle teams doen het in de competitie goed, maar de HC1 en D1 staan nog ongeslagen bovenaan.

Het Quintus E1 team speelde fijn tegen Pacelli E2 uit Zieuwent. In de eerste vier minuten stond Quintus meteen al 2-0 voor en zo verliep de rest van de wedstrijd eigenlijk ook. Er werd goed verdedigd en goed aangevallen door iedereen, uitslag 12-2 voor Quintus.

De Heren C1 speelden de eerste wedstrijd in het tweede deel van de competitie. Quintus moest thuis tegen Minerva. De jongens waren in de kleedkamer al druk bezig met tactiek. Helaas speelde Minerva een ander spel dan de eerste keer, al resulteerde dat niet in doelpunten. Minerva heeft ondanks het grote verlies toch telkens aanvallend spel getoond, die jongens gingen ervoor. De eindstand was 33-2 voor Quintus.

Deze zondag speelden de heren 3 van Quintus tegen de heren 3 van Erix in Sporthal De Kamp. Tijdens de eerste helft kwamen beide teams aardig gelijk tegen elkaar op, maar er werd niet veel gescoord. De ruststand werd 5-3 voor Quintus. In de tweede helft gingen beide teams er weer hard tegenaan wat leidde tot een eindstand van 13-7 voor Quintus.

OBW D1 ontmoette in Sporthal Lentemorgen in Zevenaar de D2 van Quintus. Uitslag 9-18.

De C-meiden moesten vandaag aantreden tegen OBW. Verdedigend stonden zij wel goed maar de aanval verliep vaak traag. Toch zaten er wel een aantal flitsende aanvallen in en dan was het een leuk team om naar te kijken. Eindstand 2-14.

Quintus D1 moest vandaag uit tegen AES Arnhem D2 die nummer 2 staat. Quintus begon de eerste helft zeer sterk. De vrije man werd in de aanval goed gevonden en de verdediging stond ook goed. Zo gingen zij de rust in met een ruime 2-9 voorsprong. In de tweede helft werd er bij Quintus in de verdediging niet goed geteld waardoor Arnhem vaak een vrije speelster op de cirkel aan kon spelen. Beide teams kwamen aardig tot scoren. Eindstand 11-18.

De Heren Senioren 1 speelden tegen Blauw Wit HS1 in Sporthal de Beemd in Lochem. Uitslag 23-24.