Niet altijd ging het goed. Foto: Henk Teerink
Niet altijd ging het goed. Foto: Henk Teerink

Jaarlijkse Off the Road rit Hamove mooiste route

Route van 35 kilometer

HENGELO - Afgelopen zondag werd er rondom Hengelo de jaarlijkse Off the Road rit gereden. De Hamove Offroad commissie had een prachtige route uitgezet, deze was verdeeld in twee stukken van ongeveer 35 kilometer.

Na de eerste route kwamen de deelnemers weer uit bij de start, waarna zij ervoor konden kiezen om de tweede route ook te rijden. Dit viel in de smaak bij de meeste rijders en variatie was volop aanwezig.

Onder de deelnemers veel O.N.K. rijders uit de verschillende takken van motorsport, er waren rijders aan de start die normaal gesproken uitkomen in de enduro, cross en wegrace. Vooral een aantal wegracers vond het een leuke afwisseling om te doen. De meeste deelnemers waren recreanten. Bij dit evenement gaat het om het plezier van het motorrijden, een resultaat zit er niet aan vast.

Volop variatie valt in smaak bij de meeste rijders

De weergoden speelden gelukkig mee, het was dit jaar vele malen beter dan vorig jaar, toen de regen met bakken uit de hemel kwam. Na afloop kreeg iedere deelnemer een presentje mee naar huis wat zeer gewaardeerd werd. Ongeveer 1500 rijders hadden zich ingeschreven, daarom kan dit evenement niet zonder de vele vrijwilligers en medewerkers van de motorclub uit Hengelo. Zij hadden de dagen vooraf aan het evenement al veel werk verzet en na afloop konden ze aan de slag om alles weer op te ruimen. Het bestuur bedankte na afloop de harde werkers.

Dank gaat ook uit naar buurt, grondeigenaren en gemeente Bronckhorst die dit mede mogelijk hadden gemaakt. De organisatie kreeg veel en leuke complimenten van de rijders. De Off the Road rit in het buurtschap Varssel en Noordink mag tot een van de mooiste routes genoemd worden die er georganiseerd wordt in Nederland.