Deze wedstrijd werd helaas met een 4-0 verlies afgesloten. Foto: PR
Deze wedstrijd werd helaas met een 4-0 verlies afgesloten. Foto: PR Foto:

Dash doet zichzelf tekort

VORDEN - Vol goede moed begon Dash dames 1 aan de derde wedstrijd tegen alweer een andere nummer twee. Dit keer was het Oranje Nassau uit Groningen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen beide teams 3 punten, op papier een spannende wedstrijd.

De eerste set begonnen de rood-zwarten niet zo sterk. Er werd direct tegen een flinke achterstand aangekeken. Door middel van een goede service serie van Anouk Nijbroek kwamen de rood-zwarten weer op gelijke hoogte. De dames uit Groningen kwamen direct met een antwoord. Na mooie rally's, met sterke aanvallen en goed verdedigend werk trokken de Groningers aan het langste eind. De set werd verloren door de rood-zwarten met 21-25. Op naar de tweede set. Ook deze set keken de rood-zwarten tegen een flinke achterstand aan. Deze werd knap bijgehaald mede door een sterke service van Maike van Mourik. Helaas was deze knappe inhaalrace weer net niet genoeg. En werd ook deze set verloren met 21-25.

Er was nog niks verloren, er moest nog een stapje bij aan de kant van Vorden. Een stapje vooruit bleek een stapje achteruit te zijn. De hele set stond er een achterstand op het scorebord en dit keer lukte het niet om deze weg te werken. Een cadeautje voor Oranje Nassau. Een set met 13-25 als eindstand.

Een puntje in Vorden houden was zeker verdiend ook voor het publiek. Fris en fruitig begonnen de dames uit het 8 kastelendorp aan de vierde set. Voor de verandering was het dit keer Dash die de voorsprong nam en deze lang kon vasthouden. Bij de 21 punten trok Oranje Nassau de stand weer gelijk en nam een voorsprong. De Vordenaren lieten het er niet bij zitten en vochten tot het laatste punt. Jammer genoeg werd het laatste punt gemaakt door de ON'ers. Hierdoor gingen alle punten mee terug naar Groningen. 23-25 was de eindstand van deze set.

Deze wedstrijd werd helaas met een 4-0 verlies afgesloten. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma; de streekderby tegen WSV in Warnsveld om 18:00 uur.