De ster van Bekveld is al van verre te zien. Foto: PR
De ster van Bekveld is al van verre te zien. Foto: PR

De ster van Bekveld straalt voor de tiende keer

BEKVELD - Het was al uitgegroeid tot een traditie die het verdient in ere gehouden te worden, maar dit jaar ging de ster, die als baken van harmonie en gemeenschapszin boven Bekveld een helder licht laat glunderen, toch weer zes meter hoger.

De ster staat nu op 34 meter hoogte. Een niet geringe uiting vrijwilligersschap waar de Achterhoek rijk aan is, maar niettemin toch een zware klus. Tot slot moest trouwe vrijwilliger André Maalderink zelfs als alpinist gekleed de hoogte in om de ster van Bekveld vast te zetten. Dit jaar ging het vrijwilligersteam van de Klaterbrink voor de tiende keer tot grote tevredenheid van de Bekveldse bevolking aan de slag en was dit een klein feestje en een felicitatie waard. Maar de Achterhoekse bescheidenheid in acht nemend, bleef het ook in dit jubileumjaar weer bij een gezamenlijk bakje koffie en het hijsen van het beroemde groene flesje uit Groenlo. Wie zich tijdens de donkere dagen voor kerstmis op de paden en wegen van Bekveld waagt, zal er versteld van staan, want weldra gaat ook een ander Bekvelds team op pad de streek in een feeërieke kerstverlichting te hullen. Voor wie dat graag gezamenlijk wil doen, kan aan de inmiddels befaamde 'lichtjestocht van Feltsigt' op zaterdag 17 en zondag 18 december meedoen.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Uitslag Bridgeclub Bronkhorst, gewone competitie donderdag 8 december, de vierde avond van de derde ronde. In de A-lijn dertien paren, in de B-lijn veertien paren en C-lijn twaalf paren. Een stilzit in de A lijn. In de A-lijn de hoogste twee scores van 60%.

Uitslag. Lijn A: 1. Inge & Reint Pellenberg 60,83%, 2. Dini Harteman & Ruud Bijloo 60,00%, 3. An Wortel & Paul Niks 56,00%. Lijn B: 1. Aartje Bernards & Pop Grizell 59,38%, 2. Annelies Schröder & Jan Rondeel 58,68%, 3. Theo Damen & Theo Schut 56,25%. Lijn C: 1. Paulien Gasseling & Minie Peters 56,58%, 2. Jan Veenhuis & Joop Rutten 56,42%, 3. Wil ten Holder & Lenie Lamers 56,17%.

Volgende keer weer bridgen op donderdag 15 december. De vijfde en laatste avond van deze ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Zaterdag 28 januari 2017 Goede doelentoernooi bij Café Restaurant 'Den Bremer', aanvang 13.00 uur. Iedereen kan meedoen. Kosten 25 euro per paar voor bridgen, 11,50 euro per persoon voor het stampottenbuffet. De opbrengst is voor de gezamenlijke zwembaden in Hengelo en Steenderen. Informatie en opgave bij Hans Jansen.


0575-551892

j.jansen47@kpnplanet.nl