Een beker en bos bloemen voor de kampioenen. Foto: Henk Teerink
Een beker en bos bloemen voor de kampioenen. Foto: Henk Teerink

Huldigingen tijdens feestavond Hamove

HENGELO - Zaterdagavond was de jaarlijkse feestavond van de Hamove. Lesley ten Tusscher werd in de Molen aan de Varsselring gehuldigd voor zijn titels in de wegrace klasse ONK en BeNeCup Supersport.

Teammanager Tonny Wassink van Performance Racing Achterhoek was aanwezig met één van zijn coureurs, Joey den Besten. Wassink blikte terug op het succesvolle optreden van Jochem van den Hoek in de Isle Man TT 2016. Den Besten gaat in 2017 op jacht naar de titel in de IRRC Supersport, daarnaast gaat hij wellicht zijn debuut maken in Ierland bij de beroemde North West 200 races. Den Besten liet weten dat hij een geslaagd seizoen had gehad met een paar overwinningen en veel tweede en derde plaatsen tijdens de IRRC en Open klasse wedstrijden. Naast de wegrace was er ook aandacht voor de cross- en enduro-coureurs. Diverse leden werden gehuldigd waaronder Jan Willem Arendsen (Enduro kampioen N1). Daarnaast kregen Mees van Lenning, Victor Rensen en Peter Bergsma een beker en bos bloemen uitgereikt door Marjan Ritzer. Fred Versteege vroeg alle kampioenen het hemd van het lijf. Hugo van Oss, Loek Wensink en Nick Brunsveld die ook eerste waren geworden in hun klasse waren niet aanwezig in verband met andere verplichtingen evenals het zijspan duo Rien Mombarg en Ruben Uitert die in Holten gehuldigd werden. Fred Versteege maakte de kalender van de IRRC races bekend en de eerste race zal zijn op 6 en 7 mei op de Varsselring in de gemeente Bronckhorst. De tweede race zal in het Pinksterweekend verreden worden in Oss op 6 en 7 mei. Dan Volgen Imatra (Fin) 7 t/m 9 juli, Chimay (Bel) 21 t/m 23 juli, Horice (CZ) 26 en 27 augustus en de laatste race zal gereden worden in Frohburg (Dld) op 23 en 24 september.
Er waren maar liefst 170 leden aanwezig tijdens een geslaagde feestavond. De band Trigger zorgde voor een goede show en sfeer. Onder het genot van een hapje en drankje kwamen de meest mooie verhalen los en werd er volop gedanst in de Varsselse molen het club gebouw van de Hamove.