Jan Willem Arendsen, kampioen enduro in de A1 klasse. Foto: Henk Teerink

Gouden oogst V.A.M.C. De
Graafschaprijders tijdens enduro finale

HENGELO - Met nog de tweedaagse kampioensrit te gaan in Holten zat er nogal wat in het vat voor de Vordense motorclub en hun leden. Bij de clubteams stond clubteam 2 al geruime tijd aan de leiding, waar clubteam 1 evenzo op de tweede plaats stond. Dat team 2 zo goed ging kon niet anders, immers Jan Willem Arendsen, Michel Reins, Paul Oomen en Peter Lenselink stonden allemaal bovenaan in hun klasse.

Dit beloofde wat, maar tijdens een kampioensrit komen vreemde krachten vrij waarbij de mechaniek het in één keer kan begeven. Maar deze bleven gelukkig weg bij de teams van V.A.M.C. de Graafschaprijders, team 2 ongeslagen kampioen en team 1 keurig op 2.

In de A1 klasse ging alles naar wens voor Jan Willem Arendsen, hij won beide dagen met overmacht waarbij Thijs Bulten op 2 eindigde en Bram Bulten (geen broers ) op 3. Een compleet jeugdig V.A.M.C. podium waar de club trots op was. In de eindrangschikking werd Jan Willem Arendsen kampioen van Nederland in de A1 klasse, Bram Bulten legde beslag op de tweede plaats en Thijs Bulten de vierde.

In de N1 klasse stond er geen maat op Paul Oomen dit jaar. Van de negen wedstrijddagen hoefde hij slechts twee maal het hoofd te buigen op een tweede plaats. De andere dagen won hij. Zo ook de kampioensrit, twee dagen de snelste en dus in de einduitslag de verdiende kampioen in de N1 klasse.

In de N2 wist Wesley Aaldering zich prima te weren. De HT rallyraid coureur pakte twee keurige vierde plaatsen in de kampioensrit en eindigde op een zevende plek in het kampioenschap.In de N3 had VAMC lid Joey Bak nog kans op de titel maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Tom Berends eindigde op 12, Bart Oosting 13, doorzetter Mark Wichink Kruit 16 en Nico Freriks 18. In de NV40 stond er geen maat op Michel Reins, deze was niet van plan om een wedstrijd weg te geven en won inclusief de kampioensrit alles. Waardig kampioen dus. Harry Heijink had de tweede dag snode plannen maar meer dan een tweede plek zat er niet in. In de totaalstand werd hij 5 en Mark Smit 13.

Bij de Veteranen van de NV50 geen podiumplekken maar een prima negentiende plaats inde einduitslag van Vordenaar Kees Koolen. Deze was er in verband met de voorbereiding van de Dakar rally niet bij. Marten Zilvold eindigde als twintigste.

Bij de inters had Hans Vogels nog alle kans om zijn tiende titel binnen te halen, maar zoals gezegd vreemde krachten komen boven als je het niet wil. Met het verdraaien van de knie was deze droom vervlogen in de derde ronde van dag 1. De titel ging nu naar Wesley Pittens en op een derde plaats Vamc lid Robin Nijkamp. Nina Klink moest, geblesseerd aan de knie, toekijken . De onfortuinlijke Ismo Ten Velde was gelukkig weer op de been en bewoog zich als toeschouwer op krukken door de tweedaagse.

In de E3 klasse stond er ook nog wat op het spel, immers Mark Wassink had slechts een aantal puntjes achterstand op Lucas Dolfing. Dolfing maakte echter geen fouten en haalde de titel binnen ondanks de dag overwinning van Mark Wassink op zaterdag. Mark Wassink dus op de tweede plaats en Bas KleinHaneveld in zijn eerste E3 jaar op 3. Kay Hulshof en Bjorn Sloot eindigden respectievelijk op 4 en 5 waarbij Zeeuw en V.A.M.C. lid Casper Ovaa op plaats 12 eindigde.

Een pittig gevecht was aanstaande in de EV40 klasse, Peter Lenselink had in aanloop naar de laatste twee wedstrijddagen een kleine voorsprong op Alex van den Broek. Deze laatste moest twee dagen winnen om de titel te prolongeren. En dit deed hij ondanks wat opstart problemen de laatste dag. Kampioen dus Alex van den Broek, tweede Peter Lenselink, tiende Peter Bergsma en zeventiende Maurice van den Berg.

Al met al een gouden jaar in de enduro voor deze Vordense club waarbij het voor de vrijwilligers op de tijdcontrole flink afzien was op vooral de eerste en de laatste dag van het seizoen, maar met vijf Nederlandse titels in de A1, N1,EV40, NV40 en de teams, diverse podiumplekken en een grote deelname aan V.A.M.C. leden in het algemeen, meer dan de moeite waard aldus de helpers.