Kerstconcert biedt kerstsfeer voor oog en oor. Foto: PR
Kerstconcert biedt kerstsfeer voor oog en oor. Foto: PR

Kerstconcert Stendenkoor uit
Leeuwarden in Willibrorduskerk

VIERAKKER - Ook dit jaar mag de kerk in Vierakker zich verheugen op de komst van dirigent Hans de Wilde voor een kerstconcert. Tijdens dit bijzondere concert treedt het Stendenkoor uit Leeuwarden op, zondag 18 december. Aanvang 15.00 uur.

Het is inmiddels een traditie die teruggaat tot in 2008. In dat jaar kwam dirigent De Wilde voor het eerst in de kersttijd naar de toen nog niet geheel gerestaureerde St. Willibrorduskerk voor een kerstconcert. Het Stendenkoor is het hogeschoolkoor van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Het bestaat uit medewerkers en (oud)studenten. Het koor kent een lange traditie en heeft een sterke affiniteit met de passiemuziek. Met de komst van De Wilde in 2014 is een nieuwe weg ingeslagen en wordt ook niet passiemuziek uitgevoerd. Het komende kerstconcert is daar een mooi voorbeeld van.

Het programma dat De Wilde voor deze zondagmiddag heeft samengesteld belooft veel. Het wonderschone Magnificat van Durante zal worden vertolkt, alsook het O Magnum Mysterium en het Christus Oratorium van Mendelssohn. Klapper op de vuurpijl zal een Zuid-Amerikaanse verrassing zijn waar De Wilde verder niet veel over kwijt wil behalve dan dat het een aangename verrassing zal zijn! De kerk is speciaal voor deze gelegenheid eerder dan gewoonlijk in kerstsferen gehuld. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via info@demooistekerk.nl en zijn daarnaast verkrijgbaar bij het Ludgerusgebouw in Vierakker en Sigarenspeciaalzaak Schimmel in Zutphen. Kaarten zijn bovendien verkrijgbaar een half uur voor aanvang van het concert. Voor wie dat wil is het mogelijk na afloop van het concert nog even na te praten in het naast de kerk gelegen Ludgerusgebouw.