Voor de finale plaatsten zich René Mullink (l) en Robert Klooken. Foto: PR
Voor de finale plaatsten zich René Mullink (l) en Robert Klooken. Foto: PR Foto:

Robert Klooken clubkampioen van 'de Tapperij'

Keijenborg - De finale van het clubkampioenschap bij 'de Tapperij" leverde tot het laatst een spannende strijd op.

In de afgelopen maanden november en december werd door 52 leden fel gestreden om de bokaal van de club. De apotheose vond plaats op zondag 3 januari in de Tapperij in Keijenborg.

Verdeeld over twee finalepoules streden de 6 overgebleven finalisten om de eerste plaats. Voor de finale plaatsten zich René Mullink (65 car.) en Robert Klooken (43 car.). Deze kruisfinale leverde een uitzonderlijk resultaat op. Robert nam in de beginfase van de wedstrijd ruim afstand van René. Naarmate de partij vorderde kwam René steeds beter in zijn spel, maakte in 31 beurten de partij uit en dacht de bokaal binnen te hebben.

Echter Robert wist in de gelijkmakende beurt de nog resterende 2 caramboles te maken en kwam daarmee op een gelijke uitslag. Er kwam dus een barragepartij aan te pas om de uiteindelijke kampioen te bepalen. In deze korte partij, waarin 15 % van de te maken caramboles gespeeld diende te worden, kwam de ware kampioen naar boven.


SEV programma

Zelhem - Zaterdag 9 januari speelt SEV 1 - Nova 1 om 19:45 bij De Pol in Zelhem; Regio '72 4 - SEV 3 om 19:15 bij De Wieken in Vaassen en ECKA/Impact Personeel A1 -SEV A1 om 13:20 uur bij Elderveld in Arnhem.


Sparta volleybal

Zelhem - Vrijdag 8 januari: Senioren. Sparta heren 1-WIK Steenderen heren 1. Aanvang: 20.30 uur. Zaterdag 9 januari: Senioren. Sparta dames 4-Boemerang dames 4. Aanvang: 15.00 uur; Sparta dames 3-Vios Beltrum dames 4. Aanvang: 15.00 uur; Sparta dames 2-Vios Beltrum dames 3. Aanvang: 17.00 uur.


Meet the Press @IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 6 januari staat de band 'Meet the Press' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Meet the Press speelt blues en bluesrock en bestaat al sinds 1986. De band ontwikkelde zich, na diverse bezettingswisselingen, sterk in zowel muzikaal als technisch opzicht. Niet alleen bij optredens in kroegen, op festivals of tijdens feesten zorgt Meet the Press altijd voor een lekkere kick.

De band ontstond in 1986 toen een aantal oud-muzikanten elkaar muzikaal trof en vond op de redactie van het dagblad De Gelderlander. De bandnaam herinnert nog aan de oorsprong van Meet the Press. Zanger Huub Kerkhoffs en drummer Maurice Doppen uit de huidige bezetting, zaten ook al in de oorspronkelijke formatie. Daarnaast bestaat de band nu uit gitarist Toon Brunsveld en bassist Marcel van Vugt. Meet the Press brengt voor het merendeel stevige bluesrock. De laatste jaren (en zeker na een recente personele wisseling) krijgt ook de traditionele slow-blues meer aandacht. Het repertoire bestaat uit covers van minder bekend werk van onder meer The Free, Bad Company, Stevie Ray Vaughan, Paul Rodgers, Gary Moore, ZZ-Top en een reeks bluesgiganten.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.