Een voorstelling met voorlezen, liedjes zingen, poppen en een opa. Foto: PR
Een voorstelling met voorlezen, liedjes zingen, poppen en een opa. Foto: PR Foto:

Lezers Contact met korting naar Poppentheater bij de Krent in Hummelo

Hummelo - Ooit , zo'n 30 jaar geleden, begon Mayke Heessels met haar poppentheater. Ze wist toen nog niet dat dat het begin was van een lange liefde. Het poppenkast spelen met de zelfgemaakte poppen tussen twee nu retro wasrekjes groeide uit tot een heus poppentheater waar ze haar brood mee kon verdienen. Toen kwam de grote liefde in haar leven, Paulo, en met hem ontstond weer een andere grote liefde: het circus.

Samen werkte ze bij circussen als de artiesten Paulo en Mayka, later ook bij straatfestivals en nu hebben ze daarbij ook een eigen eigenzinnig circus: Zanzara. Maar de eerste liefde is altijd gebleven. Zeker een paar keer per jaar komen de poppen, die inmiddels ook al heel wat jaren mee gaan, tot leven en beleven ze spannende avonturen. Vroeger speelde Mayke altijd de voorstellingen en deed Paulo daarbij de techniek, maar deze ervaren circusartiest speelt in de jongste voorstelling ook mee en wel als opa. Deze rol is hem op het lijf geschreven want sinds 3 jaar zijn Paulo en Mayke opa en oma van kleinzoon Dorus en kunnen ze dus weer helemaal meevoelen met het kleine spul. En dus spelen ze weer heerlijk met hun poppentheater in de Achterhoek voor andere opa's en oma's en papa's en mama's maar vooral voor kinderen en dan nog wel voor kinderen die van zingen houden.

Zondag 21 februari om 15.00 uur vindt het poppentheater van Mayke Heessels plaats bij de Gouden Karper in Hummelo. Ze spelen dan de voorstelling: De Poppenstoel. Een voorstelling voor iedereen die van voorlezen en liedjes zingen houd en van poppen en een opa. In deze voorstelling zit opa Paulo in een grote leunstoel te slapen, maar de kinderen zitten te wachten want opa zou gaan voorlezen. Gelukkig zijn er in de stoel ook een haan en een hondje. Als de haan opa eindelijk wakker heeft gemaakt, wordt aan opa gevraagd of hij het verhaal voor wil lezen. Opa wil dit eigenlijk niet want hij moet aan het werk. Hij moet zagen, water pompen en vegen. Als alle kinderen toch blijven 'zeuren' leest opa uiteindelijk het verhaal van 'Ga je mee kleine Beer?'.
Dit gebeurt echter wel in stukjes want tussendoor moet opa toch echt even werken... In deze voorstelling hebben de kinderen ook een grote rol want zij mogen de liedjes zingen. De liedjes: Boer wat zeg je van mijn kippen, Opa Bakkebaard, Twee emmertjes water halen en Zagen, zagen kunnen de kinderen dus alvast gaan oefenen zodat ze lekker mee kunnen doen met de voorstelling. De voorstelling kost 5 euro per persoon inclusief een glas ranja of een kopje koffie en duurt circa 50 minuten.

Lezersactie
Lezers van Contact mogen voor de helft van de prijs naar deze voorstelling. Als u dit artikel meeneemt krijgt u voor twee personen 50% korting.