Op de laatste dag wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Foto: PR
Op de laatste dag wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Foto: PR Foto:

Viscursus Zelhemse Hengelsport Vereniging

Zelhem - De jeugdcommissie van de Zelhemse Hengelsport Vereniging organiseert dit jaar weer de viscursus. De cursus begint 4 maart en de volgende data zijn 18 maart, 1 april, 15 april en 23 april.

Tijdens de cursus geven de jeugdleiders antwoord op vragen zoals: "Met welke hengel kan je het best leren vissen, welk water is geschikt voor onze jeugdvissers, een diep kanaal, een snelstromende rivier of een vijver? Met welke lijn kan je het beste vissen? Welk aas heb je nodig? Wat leeft er allemaal in en om het water, planten, torren, bloedzuigers en waar leven vissen van?" Enzovoort.

Wij vissers zijn te gast in de natuur, dus ook aan de waterkant laten we geen kapotte vislijn of visstoel achter op de oever. Een goede sportvisser laat zijn visstek schoon achter.

Op vier vrijdagavonden krijgen de kinderen les in clubgebouw bij de Plas van Ratstake Vrogteweg te Zelhem. De laatste dag is een zaterdagochtend, dan kunnen ze het geleerde in praktijk brengen en natuurlijk vissen met het zelfgemaakte vislijntje. Opgave voor deze viscursus, graag voor 1 maart, bij Henk Willemsen via onderstaand telefoonnummer.


0314-622957