Rudi Kreunen filmt de activiteiten van Hamove. Foto: Henk Teerink
Rudi Kreunen filmt de activiteiten van Hamove. Foto: Henk Teerink

Druk bezochte filmavond Hamove

HENGELO - Afgelopen week was er in café Marktzicht zaal Wolbrink de jaarlijkse filmavond van de Hamove. De avond werd verzorgd door Rudi Kreunen die het hele jaar in de weer was geweest om het een en ander op beeld vast te leggen van de Hengelose motor vereniging. Kreunen doet dit al vele jaren en zijn werk is ver buiten de gemeente Bronckhorst bekend.

Veel motorsport liefhebbers genoten van zijn verslagen. Hij filmt niet alleen de wedstrijden maar ook de randverschijnselen van de motorsport, wat de film zo boeiend maakt. Een belangrijk onderdeel van de film zijn de jaarlijkse wegraces die gehouden worden op de Varsselring. Veel aandacht is er voor de actieve Hamove leden die mee doen in de top van de Internationale Road Racing Championship (IRRC). Deze serie wedstrijden werden het afgelopen seizoen verreden in Hengelo, Oss, Oostende, Chimay, Horice en Frohburgh.

Beelden van de filmavond ook op DVD

Het Performance Racing Achterhoek team uit Hengelo met hun rijders Joey den Besten en Jochem v.d. Hoek komen ook ruim aan bod. De Veteranen Rally en de jaarlijkse Off Road rit zijn ook meer dan de moeite waard en zijn mooi in beeld gebracht. Naast dit alles komen er ook veel leden in beeld en dat maakt de film juist zo bijzonder. Tijdens de filmavond werd er ook nog terug gekeken op het jaar 1981. Daar kwam de cross in 'het Zand' nog aan bod evenals de wegraces waar de grote drie Boet van Dulmen, Jack Middelburg en Wil Hartog aan de start kwamen. Zij reden in die tijd mee op wereldniveau in de 500cc grand-prix.

De klassiekers, touring en vele andere activiteiten van de club kwamen ook aan bod. Voor degenen die niet naar de filmavond konden en het toch nog willen zien is dit alles op dvd gezet. Deze dvd even als dvd's uit voorgaande jaren zijn te verkrijgen bij de familie Kreunen uit Hengelo. Voor meer informatie kijk op de site.


www.kreunen-multimedia.nl