Kinderen ontdekken kunst. Foto: PR
Kinderen ontdekken kunst. Foto: PR

Leerlingen de Woordhof werken aan project 'Uit de Kunst!'

Hummelo - Twee weken lang hebben de leerlingen van de Woordhof gewerkt aan het project "Kunst". Er werd geschilderd, geknutseld, ontworpen, gekeken, gewandeld, gesproken, over kunst in de breedste zin van het woord. Kunstenaars kwamen werken op school en werden door de leerlingen geïnterviewd. Bennie Jolink werd in zijn atelier bezocht door de leerlingen van de Woordhof en samen met bewoners van Hyndendael werd er lustig op los geschilderd.

En dan was er nog als afsluiting een heuse kunstveiling. Tijdens deze drukbezochte veiling kwamen de topstukken die door de groepen gemaakt waren onder de veilinghamer. Er werd volop geboden en enkele ouders konden maar met moeite de vingers van hun kind omlaag houden om zo misschien een eindbod te ontlopen. Gelukkig lukte dat niet en werden de schilderijen door onze "Woordhofkunstenaartjes" echt op hun waarde geschat. Zij wisten als geen ander dat het bloed, zweet en tranen gekost had om gezamenlijk zoiets mooi op het doek te toveren.
De Woordhof kijkt dan ook terug op een erg geslaagd project en wil graag iedereen bedanken, die in welke vorm dan ook, er voor gezorgd heeft dat dit project een succes werd. De totale opbrengst van dit project zal gebruikt worden voor de aanschaf van extra boeken voor de schoolbieb. Hierin zullen de kinderen, middels een soort kinderjury, een belangrijke stem krijgen.