Britt zit prima op haar gewonnen zitzak. Foto: Jan Knoef
Britt zit prima op haar gewonnen zitzak. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Prijswinnares zitzak bij Jumbo Hollak

Zelhem - Regelmatig kun je bij Jumbo Hollak deelnemen aan de verloting van een prijs door het artikel te kopen en de kassabon met daarop dat artikel, onder vermelding van naam en telefoonnummer in een speciale box te stoppen.

Zo kon onlangs een zitzak worden gewonnen door twee zakken Venco drop te kopen. Britt Kamperman was ditmaal de gelukkige. Uit handen van Jumbo-Hollak medewerker Jelle Goossens mocht ze de prijs in ontvangst nemen. Voor de foto wilde ze de zitzak wel even uit proberen en het beviel haar best.


Zeventien teams strijden tijdens eerste DorpsQuiz

?Zelhem - Met verrassingsvragen via de email en de finale op zondag 8 mei nog voor de boeg, kan de eerste aflevering van de DorpsQuiz nu al aan succes genoemd worden. Maar liefst 17 teams streden vrijdag 29 april tegen elkaar om de juiste antwoorden op de honderd vragen, verdeeld over tien categorieën.

De teamcaptains moesten zich vrijdagavond om 18.45 uur melden in de zaal bij 't Witte Paard 2.0. Na een korte uitleg met een aantal waarschuwingen kregen ze, om 19.00 uur exact, een tas met daarin een vragenmap en bijbehorende artikelen. Daarmee snelden ze zo snel mogelijk naar de plek waar hun team zich verzameld had om geen minuut verloren te laten gaan, want om 23.00 uur exact moest de tas weer worden ingeleverd bij de quizleiding.

Bij de beantwoording mochten alle hulpmiddelen gebruikt worden, maar bij een aantal vragen werd de creativiteit van de teamleden verwacht. Zo moest er een filmpje gemaakt worden en moest de Italiaanse vlag worden uitgebeeld. Er was ook een geheime opdracht waarvoor één lid van elk team zich om 20.30 uur exact moest melden bij sporthal 'de Pol'. Ondanks de plek (sporthal de Pol), de opdracht om een zweetbandje mee te nemen en de cryptische zin, die ze als hulp in de map kregen, had niet ieder team door dat het om een sportieve uitdaging ging.

De opdracht was een combinatie van hardlopen (5 rondjes sporthal), schieten (in de schietbunker van de Zelhemse schietvereniging), wielrennen (300 omwentelingen op een spinningfiets) en opnieuw (nu liggend) schieten. Mis schieten betekende een minuut extra tijd per gemist schot. In de haast werden telefoontjes gepleegd om nog een sportoutfit te hebben en vanaf het startschot werd fel gestreden om de snelste tijd.

Om 23.00 uur waren alle teams terug in de zaal van 't Witte Paard 2.0. Iedereen had veel plezier beleefd aan het invullen van de vragen. Uitgenodigd door de wedstrijdleiding kwamen er een paar kritiekpuntjes. Zo was het veel werk om alles op tijd klaar te hebben en waren sommige teams in de haast vergeten om de 'joker' in te zetten. De prijzenpot (900 euro) liegt er niet om, dus er moest iets voor gedaan worden.

Deze week volgen nog enkele verrassende opdrachten via de email en sommige vragen over de Giro d'Italia kunnen pas beoordeeld worden als de wielrenners zondag 8 mei langs 't Wolfershuus zijn gekomen. Om ongeveer 15.00 uur zijn dan alle punten opgeteld en kunnen de prijzen worden uitgereikt. Na de huldiging van de kampioenen is het tijd voor feest in 't Wolfershuus.

Belangstellenden voor de finale moeten er rekening mee houden dat de Ruurloseweg een deel van de middag (van ongeveer 12.30 tot 15.00 uur) zal zijn afgesloten om de reclamekaravaan en de renners te laten passeren. De fiets is dan die dag ook het beste vervoermiddel of u moet al 's morgens naar het Wolfersveen gaan.