Afbeelding

Verrassend programma Halse Dag 2016

Halle - Op zondag 4 september vindt in Halle de 22ste editie van de Halse Dag plaats. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning. Om 12.00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma van de Halse Dag. Op het centrale plein keert het succesvolle beachvolleybaltoernooi terug, er is een streekmarkt en nieuw dit jaar is het podium voor Dorpshuis de Korenaar waarop een variërend programma van zang en dans te zien is.

Zo zullen de koren Kiek An en Njoy, de Muziekvereniging Euterpe, dansgroep Wi’j eren ‘t Olde en zangeres Lizzy Ossevoort (bekend van The Voice) diverse malen optreden. De exacte tijden worden bekendgemaakt op de website.

Volleybal on the beach
Na het succes van eerdere jaren keert dit jaar het beachvolleybaltoernooi terug. Op het centrale plein van Halle spelen diverse teams tegen elkaar om de felbegeerde hoofdprijs en roem. “De aanmeldingen lopen al goed binnen”, vertelt Chantal Kleinhesselink, organisator en bestuurslid van de Halse Dag. “Maar hoe meer teams, hoe leuker het toernooi. Dus geef je nog snel op!” Opgeven kan via chantal_klh@hotmail.com.

De streekmarkt
Ook dit jaar slingert er weer een streekmarkt door de Dorpsstraat. Hier kunnen bezoekers in gesprek gaan met lokale verenigingen en producten kopen bij lokale ondernemers. Er zijn al bijna 50 kramen verhuurd voor de streekmarkt. Ondernemers die nog willen deelnemen, moeten er dan ook snel bij zijn. Opgave kan via de website. De jonge verkopers van Halle kunnen tijdens de Halse Dag zelf hun kleedje neerleggen tussen de kramen van de streekmarkt en hun producten als volwaardige koopmannen en –vrouwen aan de man brengen.
Net als andere jaren hebben ook de kerk en Dorpshuis de Korenaar een divers programma samengesteld. De kerk is geopend om iedereen de gelegenheid te geven de kerk te bezoeken, diverse originele en inspirerende spreuken te bekijken, te luisteren naar een muzikaal optreden van de huisband Gimme Shelter of om gewoon een lekker kopje koffie of thee te drinken.

Overige activiteiten
Maar er is nog meer te beleven voor jong en oud. Zo kunnen de kinderen grabbelen naar een mooie prijs in de grabbelton, zich uitleven op het springkussen of een rondje meedraaien in de draaimolen. Ook zitten de kleine dieren van de Varsseveldse Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging weer klaar voor een fijne aai over hun bol.

Daarnaast zijn er diverse tractoren, is er een heuse modeshow, treden de linedancers op en is er volop lekkers te eten en te drinken.


www.halsedag.nl

Overzicht van de Halse dag 2015. Foto: PR