Johan Stein uit Varsseveld 40 jaar in dienst bij Autobedrijf Bergsma. Foto: PR
Johan Stein uit Varsseveld 40 jaar in dienst bij Autobedrijf Bergsma. Foto: PR Foto:

40 jarig jubileum monteur Autobedrijf Bergsma te Hummelo

Als 17-jarige jongen kwam hij in dienst

Hummelo - Dinsdag 9 augustus 2016 was het 40 jaar geleden dat Johan Stein uit Varsseveld in dienst trad bij Autobedrijf Bergsma te Hummelo.

Als 17-jarige jongen kwam hij in dienst bij Piet en Annie Bergsma, die vanaf 1964 het autobedrijf in Hummelo runden. Elke dag kwam hij vanuit Doetinchem met zijn Yamaha FS1. In de loop der jaren behaalde hij de nodige papieren voor het monteursvak en tevens is het doel nog om ook de examens voor APK te halen.

Johan is na het overlijden van Piet Bergsma in 1991 in dienst gebleven bij het autobedrijf, toen en nu nog steeds onder leiding van Peter Bergsma. Inmiddels is Johan alweer 40 tevreden jaren verder, want zoals hij zelf zegt: "Als het goed is, is het goed".

Na al deze jaren is Johan al niet meer weg te denken in Hummelo. Zo heeft hij zijn trouwe vaste klantenkring opgebouwd, die van heinde en ver komen om de auto voor onderhoud naar de garage te brengen.

Op de feestelijke dag zelf werd Johan door Peter en zijn gezin verrast en kwamen er meerdere felicitaties binnen gedurende de rest van de dag. "Johan nog vele werkjaren gewenst bij autobedrijf Bergsma!", aldus het team van Autobedrijf Bergsma.


Leiden van de school heeft prioriteit

Vervolg van voorpagina

Halle - In 2000 was het gebouw te klein en met de komst van leerlingen uit de buurtschappen telde de Dorpsschool eventjes zelfs meer dan tweehonderd kinderen. De rode draad door Eskes' loopbaan tot nu toe (hij mag gezien zijn leeftijd nog maar drie jaren) zijn behalve de vele uitbreidingen en verbouwingen, een goed team, leuke ouders en het prima contact met de samenleving.

Bovenal vindt Bert Eskes de ontwikkeling van de leerlingen, van binnenkomst op vierjarige leeftijd tot en met het afzwaaien van de jonge pubers, het mooiste; ook daarom werkt Eskes nog graag in de onderbouw. Het liefst zou hij meer lesgeven, maar het leiden van de school heeft 'helaas' prioriteit, zegt de jubilaris.

Eskes vindt een goede sfeer belangrijk en steekt veel tijd in het uitbannen van pestgedrag. Hij is iemand die niet stilstaat. Afgelopen jaar is hij met andere vertegenwoordigers van zelfstandige scholen (éénpitters) naar Finland geweest om het schoolsysteem aldaar te bestuderen. Vol inspiratie en vertrouwen begint Bert Eskes in september aan zijn laatste jaren op de Dorpsschool in Halle.

Wie Bert Eskes wil feliciteren met zijn jubileum is van harte welkom op de receptie, donderdag 1 september, tussen 15.00 en 17.00 uur in zaal Nijhof te Halle.