Een van de kunstwerken die tijdens het Open Tuin- en Natuurweekend zijn te bewonderen. Foto: PR
Een van de kunstwerken die tijdens het Open Tuin- en Natuurweekend zijn te bewonderen. Foto: PR

Open Tuinweekend in Bronckhorst en Doesburg

Bronckhorst/Doesburg - Het Toeristisch Informatie Punt DHK organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 augustus voor het vierde achtereenvolgende jaar een Open Tuin- en Natuurweekend met het thema 'Kunst in de tuin'. Tuin- en natuurliefhebbers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur terecht bij tientallen particuliere en opengestelde tuinen.

De deelnemende tuinen en natuurgebieden liggen verspreid over de gemeente Bronckhorst en de Hanzestad Doesburg. De tuinen variƫren van een intieme stadstuin tot een landschappelijke tuin en van een rotstuin tot een romantische bloementuin. In veel tuinen kunnen bezoekers genieten van bijzondere kunst. Bij Ars Longa in Drempt zijn bijvoorbeeld de beelden van kunstenaar Floris Wolvetang te bewonderen en bij Buitengoed Heerenheide in Halle is pottenbakker Piet Puthaar aanwezig met zijn schilderijen en keramiek.
Verder zijn er fiets- en wandelroutes beschikbaar en de molens en fruitboomgaarden zijn een bezoek meer dan een waard. De deelnemende tuinen zijn te herkennen aan een oranje informatiebanner die bij iedere tuin staat. Meer informatie op de website bij de rubriek Tuinen & Natuur, de deelnemers en via de betreffende VVV's.


www.achterommetjes.nl