Vijftig leden deden mee aan de kroegentocht. Foto: PR
Vijftig leden deden mee aan de kroegentocht. Foto: PR Foto:

Kroegentocht voor Bridgeclub Zelhem

ZELHEM - Zaterdag 6 augustus hield de Bridgeclub Zelhem voor haar leden een kroegentocht in Zelhem. Aan deze tocht deden 50 leden mee. Er werd gestart bij Ellens Restaurant, met een kopje koffie of thee. Daarna werd telkens een ronde bridge in één van de kroegen:'t Witte Paard, de Chinese Muur, de Smoks, de Groes , Bi-j Nolda en Ellens, gespeeld. Na drie rondes was er tijd voor een heerlijke lunch, verzorgd door de verschillende horecagelegenheden. Na de middag werden er weer drie rondes gespeeld en de dag werd beëindigd bij Ellens (de 'thuisbasis' van de club). Hier genoten de leden van een heerlijk warm en koud buffet. Het was een zeer geslaagde dag, mede dankzij de voortreffelijke medewerking van de zes kroegen in Zelhem.


4e Zomeravondfietstocht Café De Tol

Wittebrink - Op donderdagavond 25 augustus organiseert Café De Tol in de Wittebrink haar vierde en laatste zomeravondfietstocht van het jaar 2016. Deelnemers aan deze tochten weten dat tijdens deze fietstochten, iedere keer over een afstand van circa 25 tot 30 kilometer, de mooiste plekjes van de Gemeente Bronckhorst en soms een buurgemeente worden aangedaan.

Deze laatste zomeravondfietstocht zullen de deelnemers de Oude IJssel oversteken. De tocht voert veelal over rustige landweggetjes en mooie fietspaden, incidenteel wordt een goed berijdbare zandweg in de route opgenomen.

De tocht is niet geschikt voor mensen met een racefiets, maar juist bedoeld voor mensen met een 'gewone' fiets of fiets met trapondersteuning. De mooie en verrassende routes worden door veel deelnemers gewaardeerd, evenals de gezelligheid na afloop van de fietstocht.

Er kan gestart worden tussen 18.00 en 19.00 uur bij Café De Tol, Keijenborgseweg 1 in Zelhem. Deelname kost 2 euro per persoon. Hiervoor krijgt men een gedetailleerde routebeschrijving en wordt u onderweg een consumptie aangeboden.


Expositie Luciënne Linker in De Dobbe

Drempt - In De Dobbe van wijnboerderij Heekenbroek in Drempt exposeert van 17 tot en met 21 augustus Luciënne Linker uit Hummelo schilderijen en keramiek. De expositie biedt een indruk van het werk dat ze de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Lucienne (Utrecht, 1961) is vanaf haar schooltijd al in de weer met beeldende manieren om zich te uiten. Ze volgde later diverse cursussen, lessen en workshops en bekwaamde zich in tekenen, aquarelleren, beeldhouwen, bronsgieten en schilderen met olieverf en acryl.
Workshops en lessen bij Ria Bout in Varsseveld en Henk Mulder in Holten hielpen de stap te zetten om steeds meer haar gevoel te volgen, zich vrijer te uiten in vormen en kleuren.
De expositie en het terras zijn open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Adres: Tellingstraat 7 Drempt.

Voor meer informatie, zie de website.


www.heekenbroek.nl