Het waterballon meppen bleek een moeilijk karweitje. Foto: Rob Verkerke
Het waterballon meppen bleek een moeilijk karweitje. Foto: Rob Verkerke Foto: Rob Verkerke

De strijd om de Gouden Klomp

Zelhem - De SmoksLympics stonden dit jaar voor de bovenbouwleerlingen van de basisschool in het teken van de strijd om de 'Gouden Klomp'. De tien spellen waren zo aangepast, dat de resultaten vergeleken konden worden en de beste prestatie van dat moment werd op een bordje op een Smoks Hanne pop genoteerd.

Meer dan 160 kinderen gingen na de voorstelling van Angelie en Rohdé op pad langs de spellen, die verdeeld over het dorpscentrum, stonden opgesteld. De jongste groep ging lekker spelen op dezelfde spellen, waar de oudere kinderen streden om het goud. Sjoelen (met gouden, zilveren en bronzen schijven voor extra punten), bezemsteel hangen, klompcricket, klomp gooien, paddenstoel gooien (waarbij de giftige groene paddenstoelen moesten blijven staan), koek happen, klomp lopen (maat 53), waterballon meppen en toverdrank overbrengen.
Vooral dit laatste spel zorgde voor spektakel, want de bekertjes toverdrank moesten over de waterbak vervoerd worden en menig deelnemer belandde in het water. Dit was op zich geen groot probleem, want het weer was prima en het water in het bassin was op zwembadtemperatuur. Om 17.30 uur kon de eindstand worden opgemaakt en de kampioenen worden gehuldigd.

De kampioenen: Paddenstoel gooien – Marloes Masselink; Koek happen – Luuk Reinders; Sjoelen – Marieke Hulshof; Toverdrank overbrengen – Mees Menkhorst; Waterballon meppen – Lars Renalda; Vliegend tapijt lopen – Joris Plant; Klompcricket – Lars Renalda; Bezemsteel hangen – Mees Menkhorst; Klomp gooien – Indy Renalda; Klomp lopen – Luuk Reinders.

De prijswinnaars mochten een 'Gouden Klomp' in ontvangst nemen. Foto: Rob Verkerke