Soms ging het even helemaal mis. Foto: Rob Verkerke
Soms ging het even helemaal mis. Foto: Rob Verkerke Foto: Rob Verkerke

Vrijwilligers Kindervakantieweek winnen Zeskamp

Zelhem - Na het succes van vorig jaar moest er natuurlijk ook dit jaar weer een zeskamp komen. Zes teams hadden zich aangemeld om een gooi naar de eerste prijs, een 'Walking Dinner' voor het team met aanhang, te doen. Naast het 'Rode Draad' spel, waarbij met water gevulde stukken brandweerslang over een parcours boven het waterbad vervoerd moesten worden, werd er een 'Smoksende Hanne' vervoerd, toverdrank overgebracht, toverballen gevangen en touw getrokken. De teams konden bij één van de spelen hun joker inzetten voor dubbele punten.

Als afsluiting was er weer een theorieronde. Daarvoor moest één van de teamleden door de rest van het team omhoog getrokken worden op een krukje boven de waterbak. Bij een fout antwoord moest steeds één van de teamleden het touw loslaten, waardoor het voor de overgebleven teamleden zwaarder werd.

Het team was uitgespeeld op het moment dat het zittende teamlid het water raakte. De punten werden bijgehouden op een groot digitaal scorebord. Daarop werd duidelijk dat de inzet van de joker bij het juiste spel van groot belang was, want het leverde het team 'Toetan Chamon' en 'Hartlepool' de volle 12 punten op, terwijl het bij 'Beasts United' maar 4 punten opleverde. Mede hierdoor eindigden de eerstgenoemde teams op de respectievelijke eerste en tweede plaats. De captain van 'Toeten Chamon' (bestaande uit vrijwilligers van de Kindervakantieweek) mocht uit handen van Ellen Berntsen van de organiserende B&O Zelhem de eerste prijs in ontvangst nemen. Na de prijsuitreiking zorgde diskjockey Jeffrey van Londen nog voor een paar gezellige uurtjes op het plein.

Soms ging het even helemaal mis. Foto: Rob Verkerke
Strijden met het 'mes' tussen de tanden. Foto: Rob Verkerke