Lieke Schennink werd kampioen in de rubriek 6-8 jaar.  Foto: Theo Janssen
Lieke Schennink werd kampioen in de rubriek 6-8 jaar. Foto: Theo Janssen Foto:

Eindkeuring kalveropfokclub
Bronckhorst

Bronckhorst - Er kwamen zaterdag 20 augustus 33 kinderen met hun kalfjes naar de eindkeuring van de KOC Bronckhorst bij camping 'de Warnstee' in Wichmond.. Dit was alweer de 8e editie.

Alle kinderen en hun kalfjes kwamen naar de eindkeuring om te worden beoordeeld op het voorbrengen(opstellen) en het toiletteren van het kalf, voor een deskundige jury. Dagvoorzitter Rudie Schennink wenste de kinderen veel succes, bedankte de sponsoren en stelde de juryleden voor. In ring 1 Gerrit Jan Garritsen en Paul Brummelman en ring 2 Denise Schooltink en Benno Rondeel. Het exterieur werd beoordeeld door Hans Nusselder en Rita Groot Roessink. Speaker Arriën Lassche praatte de ochtend aaneen. De kinderen hadden zich goed voorbereid en de kalfjes zagen er prachtig uit. De jury had in de afgelopen drie maanden de kinderen al tweemaal thuis bezocht, om de vorderingen te beoordelen en eventueel nog wat tips te geven. Ook op de eindkeuring werden de kalveren rondgeleid en opgesteld voor de jury. De punten van de thuiskeuringen en het boekje, waarin wordt bijgehouden wat het kalfje eet en wat de kinderen zoal hebben meegemaakt met hun kalf, en de eindkeuring worden bij elkaar opgeteld. Na de pauze kwamen de mooiste kalveren in de ring (9 stuks) voor het beste exterieur (bouw van het kalf). Hierna werden alle prijzen, verdeeld in zes leeftijdscategorieën, uitgereikt. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.


Bridgeclub Bronkhorst, start nieuwe seizoen

Bronckhorst - Donderdag 25 augustus was de laatste avond van de Zomerbridge. Er waren achttien paren aanwezig in één lijn. De bridgeclub kan met een gerust hart aan de nieuwe competitie beginnen, want het NBB uitreken-programma en de brigemates werkten perfect samen, met dank aan Ruud Bijloo. Uitslag: 1. An Wortel & Paul Niks 65,94%, 2. Harrie Pelgrom & Frieda Driever 62,99%, 3. Wil ten Holder & Lenie Lamers 59,58%. Op donderdag 1 september begint de eerste ronde van de competitie 2016/2017. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via: 06-25198329. Binnenkort start een nieuwe beginners- en gevorderdencursus bridgen , gegeven door Ruud Bijloo en Marijke Hilderink. Opgeven bij Marijke Hilderink: m.hilderink@kickxl.nl of 0575-451822.