Het wordt druk in de iBeat studio met de BBB. Foto: PR
Het wordt druk in de iBeat studio met de BBB. Foto: PR Foto:

'Big Bounce Band' centraal bij Live@Ideaal

Zelhem - Woensdagavond 31 augustus staat de 'Big Bounce Band' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de muzikanten worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De Big Bounce Band is 34 jaar geleden begonnen als jeugdband, opgericht door de Amerikaan Mr. Hall Schiff. Tegenwoordig is het een volwassen band met een aantal zeer getalenteerde muzikanten van diverse pluimage. De leden komen uit midden- en oost Gelderland met Duiven als centraal punt waar geoefend wordt.

Zangeres van de band, Nicole Reijmer, vertolkt het vocale deel van het uiteenlopende repertoire met verve, de ritmesectie biedt een solide en swingende basis en de blazerssectie verzorgt prachtige meerstemmige melodie-lijnen. Samen creëren ze een sound waarbinnen solisten heerlijk kunnen improviseren.

Typische bigbandnummers hebben een plaats naast de moderne nummers van de band. Standards als 'That Old Devil called Love' naast 'Late in the Evening' van Paul Simon. 'Stolen Moments' naast 'Midnight at the Oasis'.

De kracht van de band iligt in de muzikale kwaliteiten van de leden en hun dirigent. Daarnaast maakt de ongedwongen sfeer en het speelplezier van de Big Bounce Band het tot een aanstekelijk geheel waarbij menigeen zijn voeten niet op de plaats kan houden.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Open kerk op Halse Dag

Halle - Op de Halse dag is de grote kerk geopend om iedereen de gelegenheid te geven de kerk te bezoeken, de verschillende spreuken in de kerk te bekijken, te luisteren naar het muzikale optreden van de band Gimme Shelter of even een kop koffie of thee te drinken.

De dag begint om 9.30 uur met een kerkdienst met als thema 'Deel je leven'. Voorganger is ds. Marissa van Meijl-Buitink. Het vocaal ensemble 'Encore' uit Varsseveld komt de gemoederen versterken.

Van 12.00 tot 17.00 uur is de kerk geopend voor iedereen die even naar binnen wil lopen. Dit jaar hangt de kerk vol met allerlei inspirerende spreuken. Kom een kijkje nemen in de kerk en ga op zoek naar uw favoriete spreuk! Verder zullen o.a. de Wereldwinkel uit Zelhem en Amnesty International aanwezig zijn.

De band Gimme Shelter, de 'huisband' van de kerk, zal om 14.30 uur en om 15.30 uur, optreden in de kerk. Deze band kent u misschien nog van de Top-2000 dienst die in december 2015 in de kerk werd gehouden. De band zal nummers spelen van o.a. U2, Muse, Linda Ronstadt, Claudia de Breij, Van Dik Hout, Guns 'n Roses, Eric Clapton, Boudewijn de Groot en natuurlijk het nummer Gimme Shelter van The Rolling Stones.

U bent van harte welkom!


Overzicht exposities & Agenda

Museum Smedekinck
Expositie van natuurfoto's van Harm Hoitink en keramiek van Piet Puthaar geopend. Beide exposanten wonen in Zelhem. De expositie is te bezichtigen tot 7 november. Museum Smedekinck is van april t/m oktober elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en elke 1e en 3e zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het museum bezoeken. De entree bedraagt 4 euro. Leden Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Agenda
1 september: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 15 km. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

6 september: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 25 km. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

6 september: Bingo-avond in de Oranjehof van 19.30 tot 22.00 uur.

10 september:Soep- en pannenkoekmiddag in de Oranjehof. Van 16.00 tot 19.00 uur. Liefhebbers dienen zich vooraf op te geven.

15 september: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Dagtocht met een afstand van 45 km. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

17 september: Rijbewijskeuring senioren in de Oranjehof. Nadere inlichtingen via tel. 06-27594051 (bellen tussen 18.00 en 19.00 uur).

20 september: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 15 km. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.

25 september: Gezellige middag in de Oranjehof met muziek van het 'Talmakwartet'. De toegang is gratis.

28 september: Activiteit Vrouwenvereniging 'Ons Genoegen' Velswijk/Wittebrink. Sleutelhanger maken onder leiding van Crea Niek. Inloop vanaf 19.30 uur in dorpshuis D'n Draejer.

29 september: Fietstocht Fietsgroep Welzijn Zelhem. Afstand: 25 km. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.


Activiteiten bij 'de Boerderij'

Zelhem – Op de compleet vernieuwde website van activiteitencentrum 'de Boerderij' aan de Meeneweg krijgt u een helder overzicht van de mogelijkheden van het centrum. U kunt maar liefst kiezen uit 18 mogelijkheden. Er zijn diverse taalcursussen, computercursussen, creatieve cursussen, maar u kunt er ook nog steeds terecht om mensen te ontmoeten en een kop koffie te drinken. Naast de 'leer'-cursussen zijn er ook veel mogelijkheden om een hobby op te pakken of om zich te ontwikkelen in een creatieve richting. Nadere info via 0314-623286, info@deboerderijzelhem.nl of de website.


www.stgmzwdeboerderij.nl