Bezoek aan Kasteel Keppel. Foto: Stichting Achterhoek Toerisme
Bezoek aan Kasteel Keppel. Foto: Stichting Achterhoek Toerisme

Toeristisch Platform DHK biedt
verrassend programma relatiedag

Toerisme en Recreatie Bronckhorst

HUMMELO/Laag Keppel - Op woensdag 12 oktober vond de Relatiedag Toerisme en Recreatie Bronckhorst plaats. Deze relatiedag voor de recreatieve en toeristische sector in Bronckhorst wordt jaarlijks georganiseerd door één van de vijf toeristische platforms van de gemeente in samenwerking met Heleen Faber (regiocoördinator Bronckhorst vanuit Achterhoek Toerisme).

Dit jaar was het Toeristisch Platform Drempt-Hummelo-Keppel aan zet. Voorzitter Henny Dokter heette de maar liefst 95 aanwezigen welkom bij de Gouden Karper in Hummelo, waarna Heleen Faber de activiteiten van 2016-2017 presenteerde. Gastspreker Ton Vermeulen (NRIT Media) nam het publiek vervolgens mee in de trends en ontwikkelingen in de wereld van toerisme en recreatie. Het tweede deel van het programma vond plaats in Laag-Keppel waar men in groepen de bezienswaardigheden van het stadje leerde kennen, waaronder twee galerieën, de molens en het kasteel. Henny: "Veel ondernemers gaven aan regelmatig door het stadje gereden te hebben, maar de locaties zelf nog nooit bezocht te hebben. Ze waren dan ook verrast over het aanbod. Daar is het op zo'n dag precies om te doen. Nu kunnen de ondernemers vanuit hun eigen ervaring hun gasten beter voorlichten over wat er te doen is in hun eigen gemeente. Ook waren de ondernemers erg positief over de voorgenomen plannen om de het Toeristisch Overstappunt (TOP) Laag-Keppel te gaan voorzien van de nodige kwaliteiten."

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel bij FF naar Steef in Hummelo. Heleen: "Ik denk dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde middag met een hoge opkomst, waarin we ondernemers hopelijk geïnspireerd hebben en elkaar en elkaars omgeving beter hebben leren kennen. Volgend jaar is de beurt aan het Toeristisch Platform Bronkhorst-Steenderen."