Zorg- en recreatieboerderij De Bult in Toldijk. Foto: PR
Zorg- en recreatieboerderij De Bult in Toldijk. Foto: PR

Zorg- en recreatieboerderij De Bult
jubileert

TOLDIJK - In september tien jaar geleden startte Harriƫt de zorgboerderij op boerderij de Bult, die dit jaar honderd jaar bestaat, met een zorggebouw dat vijf jaar geleden in gebruik is genomen en met ouders die daar vijftig jaar wonen.

Het feest voor het tienjarig bestaan wordt volgend voorjaar gevierd met (oud) deelnemers en (oud) medewerkers. Momenteel zijn er drie beroepskrachten, zo'n 25 deelnemers en twintig vrijwilligers, vier stagiaires en elf studenten van de Hogeschool Larenstein Velp die er op de woensdag en donderdag zijn en ingezet worden ten behoeve van de vriendentuinen Achterhoek. Op 3, 7 en 10 september waren er broertjes- en zusjesdagen en op 29 september stond 'werken tussen beleid en praktijk' centraal tijdens een inspiratiemiddag.

Veel tijd ging dit jaar zitten in het schrijven van het kwaliteitssysteem met bijbehorende protocollen, bijlagen en actielijst, de vriendentuinen Achterhoek, aanbesteding doen en voldoen aan alle randvoorwaarden. Het jubileum wordt daarom in het voorjaar gehouden. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober zijn tijdens een tweetal open dagen belangstellenden welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Middels een rondleiding over het erf wordt duidelijk gemaakt wat de deelnemers doen. Er is uitleg over de Vriendentuinen Achterhoek, waarbij met veertien zorgboeren groenten, fruit, eieren en aardappels wordt geleverd aan de voedselbank, zodat 1325 mensen wekelijks worden voorzien van gezond eten. Ook kunnen ze vertellen over de samenwerking met de stadskamer en Elver die de groenten verpakt. Via beeld en geluid is aanvullende info te zien en te horen over zorg- en recreatieboerderij de Bult. Er zijn materialen beschikbaar om mee naar huis nemen om nog eens wat na te kunnen lezen.

Op vrijdag 21 oktober om 19.30 uur wordt een spooktocht georganiseerd voor iedereen die het leuk vindt mee te doen, met aansluitend een activiteit, met warme chocolademelk of ranja met iets lekkers. De kosten hiervoor zijn drie euro per persoon. De plek waar zich alles afspeelt is: Beekstraat 13, 7227 NC, Toldijk.