Voor een aantal deelnemers was de baan te smal. Foto: Henk Teerink
Voor een aantal deelnemers was de baan te smal. Foto: Henk Teerink Foto:

Druk bezochte clubcross
Hamove

Mooi parcours uitgezet door vrijwilligers

HENGELO - Op zondag 9 oktober werd door de Hamove de tweede clubcross van het jaar verreden. Op het landgoed van de families Lijftogt en Grotenhuis in Varssel was een mooi parcours uitgezet door de vrijwilligers. De deelname was groot, met name de hobby- en wedstrijdklasse waren zeer goed bezet.

Het was een soort reünie onder de rijders en de meest spannende en mooie verhalen werden verteld. De deelnemers bezorgden het publiek mooie wedstrijden en spannende finales.

Bij de bromfietsklasse werd gestreden om de Slotboom Tweewieler cup. Jaldert Steenblik ging met de grootste beker naar huis door als eerste te finishen. Hugo van Os werd tweede voor Thijs Platerink. In deze klasse werd gereden met brommers en scooters. Jarno Bleekman was de snelste rijder bij de jeugd. JP Extreme Experience teamgenoten Bjorn Berendsen en Luca Notten werden tweede en derde. Luc van Lenning ging als de brandweer en won met grote voorsprong de wedstrijd bij de quads. Marco Jansen en Mark Pelgim beklommen het podium als tweede en derde.

De altijd spectaculaire zijspanklasse werd gewonnen door het duo Sven Wisselink en Dave Robben. Zij werden op de hielen gezeten door Arno Harmsen en Gerwin Wijs. Rien Mombarg en Ruben van Uitert eindigden achter het koppel Harmsen en Wijs als derde. Mombarg en Uitert kregen in de trainingen 'bezoek' van Ruben Slotboom en Hans Grotenhuis. Zij raakten elkaar, maar na wat duw- en trekwerk konden ze hun weg weer vervolgen.

In de hobbyklasse werd er fel gestreden voor de overwinning. Menig rijder in deze klasse ging onderuit waaronder thuisrijder Werner Lijftogt. Lijftogt had remproblemen en moest de motor vlak na de start van een serie onderuit trekken. Gelukkig kon hij de wedstrijd vervolgen, maar was daarna kansloos voor een goede positie.

Winst hobby- klasse voor Nick Brunsveld

De winst in de finale bij de hobbyklasse ging naar Nick Brunsveld. Achter Brunsveld eindigde Victor Rensen en Bart Knol als tweede en derde.

De wedstrijdrijders maakten er een mooie show van en het publiek ging er eens goed voor zitten tijdens de finale. Peter Bergsma lag lange tijd aan de leiding maar maakte een klein foutje en dat werd meteen afgestraft. Jan Willem Arendsen profiteerde daar meteen van en reed daarna vele meters weg bij Bergsma.

Bergsma werd nipt tweede voor de sterk rijdende Thijs Bulten die de laatste trede van het podium mocht beklimmen. Grote pechvogel was Sjoerd Eskes die zich 's morgens bij de training licht blesseerde en verder afzag van de wedstrijden.

Na de wedstrijden bleef het nog lang gezellig. Bestuursleden van de Hamove spraken hun dank uit naar de deelnemers, vrijwilligers, landeigenaren en publiek. Zij hopen dan ook dat er volgend jaar weer een aantal clubwedstrijden georganiseerd zullen worden.