De juffen verkleed als oma's. Foto: PR
De juffen verkleed als oma's. Foto: PR Foto:

Juffen bijna onherkenbaar verkleed als oma's

Afsluiting van de Kinderboeken- week

Hummelo - De laatste week voor de herfstvakantie was de kinderboekenweek met het thema: 'Voor altijd jong'. Toen de kinderen maandag op school kwamen liepen er verdacht veel oma's op het schoolplein rond. De oudere dames werden met argusogen bekeken. Het was hilarisch toen bleek dat het de juffen waren. Ze waren bijna onherkenbaar verkleed als oma's.

Met een mooi gedicht, voorgedragen door juf Marianne, werd de kinderboekenweek geopend in de hal van de school. Er zijn in de kinderboekenweek veel prentenboeken gemaakt in de klassen. Waar groep 8 samen met groep 3/4 er wat moois van heeft gemaakt. Prachtige bomen werden er geschilderd, sommige zelfs in herfstkleuren. Daar werden vervolgens de namen van de kinderen, ouders en grootouders op geplakt. Hierdoor ontstonden de mooiste stambomen. Ook zijn er met technieken van vroeger mooie boekenleggers gevlochten en geborduurd. En natuurlijk zijn er weer véél boeken gelezen, voorgelezen en besproken. Ook mochten de kinderen hun lievelingsboek meenemen naar school.

Verderop in de week is groep 1-2 bij verzorgingshuis Hyndendael op bezoek geweest. Eerst werd er samen gezellig ranja en koffie gedronken. Daarna heeft opa Pelgrom met veel plezier een mooi verhaal voorgelezen voor jong en oud. Hét thema van de kinderboekenweek. Vol aandacht luisterde jong en oud gezellig samen. Iedereen genoot zichtbaar, van het verhaal en ook van elkaar. Ook kwamen er elke dag weer andere opa's en oma's voorlezen in de verschillende groepen op school.

De week werd afgesloten met een boekenmarkt waar de boeken van kinderen onderling van eigenaar wisselde. De ouders konden ondertussen ook in alle groepen een kijkje nemen. Hier zagen ze dat er in de afgelopen week hard gewerkt is aan het thema 'Voor altijd jong'.