Toerclub Keiaosers bereid veldtoertocht tweedaagse voor. Foto: PR
Toerclub Keiaosers bereid veldtoertocht tweedaagse voor. Foto: PR

Toerclub Keiaosers organiseert voor derde jaar op rij Rondum de Mölle

VELDHOEK - De Keiaosers veldtoertocht, beter bekend als de Rondum de Mölle, wordt voor het derde jaar op rij zowel op de zaterdag als op de zondag gehouden, namelijk op: 29 én 30 oktober 2016.

Toerclub Keiaosers organiseert deze veldtoertocht tweedaagse net als voorgaande jaren vanuit Eetcafé De Veldhoek in de Veldhoek bij Hengelo. Men kan kiezen uit een route van 30, 45 of 55 kilometer. Door de route-verkortingen en de route-uitbreidingen van de basisroute van 45 kilometer zijn allerlei variaties in afstanden tussen 30 en 55 km te bedenken. De routes zijn weer anders dan vorig jaar. De routes zijn op beide dagen hetzelfde en voor diegenen die de drukte van de zondag willen ontlopen is de zaterdag een goed alternatief. Zeker voor ouders met kinderen wordt de zaterdag aangeraden.

Door de toestemming van de diverse landeigenaren is het weer mogelijk geworden afwisselende routes uit te zetten door bossen en landerijen in het gebied tussen Hengelo, Ruurlo en Zelhem. De routes zijn geheel uitgepijld en leiden de deelnemers langs heidevelden, door mooie dennenbossen, over singletracks en zandwegen. Het Hengelose Zand wordt maximaal benut om de conditie van de deelnemers op de korte, venijnige klimmetjes serieus op de proef te stellen. Natuurlijk wordt er tijdens de pauze ook aan de inwendige mens gedacht. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen.

De deelnemers kunnen zaterdag en zondag starten van 9.00 tot 10.30 uur vanaf Eetcafé De Veldhoek in de Veldhoek. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website en Facebook. www.keiaosers.nl