Jesse Brouwer won voor het derde opeenvolgende jaar het clubkampioenschap springen bij de pony's. Foto: Anne Bulten Fotografie
Jesse Brouwer won voor het derde opeenvolgende jaar het clubkampioenschap springen bij de pony's. Foto: Anne Bulten Fotografie Foto:

Trotse clubkampioenen bij RV en PC Zelhem

Zelhem - Zondag 2 oktober vond de tweede onderlinge wedstrijd van Rijvereniging en Ponyclub Zelhem plaats. De wedstrijd is een leuke manier om gezamenlijk het outdoorseizoen af te sluiten. En er werd tijdens deze wedstrijd gestreden om de felbegeerde wisselbekers van het clubkampioenschap. Die werden gewonnen door Anne Brouwer (dressuur pony's), Christa Berendsen (dressuur paarden), Jesse Brouwer (springen pony's) en Marloes Schuttert (springen paarden).

's Ochtends werd eerst het onderdeel dressuur verreden op het mooie verenigingsterrein aan de Pluimersdijk. Bij de Impulsdressuur voor pony's stuurde Jits Hendriksen haar pony Sunny naar de eerste plek, gevolgd door Robbin Jacobi met Douwe. De eerste prijs in de klasse BB ging naar Anouk Kempers met Moscello.

Bij de wedstrijdponyruiters mocht Carmen Jansen het oranje lint ophalen in de klasse B. In de klasse L1 eindigde Anne Brouwer op de eerste plaats met GHP Firefly. Met dit mooie resultaat eiste Anne bovendien ook het clubkampioenschap dressuur bij de pony's voor zich op.

Bij de paarden won net als dit voorjaar Christa Berendsen de klasse B met Zizilineke. Met deze prestatie mocht Christa zich gelijk ook clubkampioen van 2016 noemen. In de gecombineerde L/M-klasse won instructeur Erik Brouwer met GHP Zidane.

Bij het springen in het middagprogramma wisselden Robbyn Jacobi en Jits Hendriksen stuivertje in het BB-groen. Waar Jits in de dressuur een eerste plek behaalde, was het hier Robbyn die het oranje lint kreeg. Bij het BB-springen veroverde Myrthe Capel met haar pony Ginger de eerste plaats.

In de gecombineerde B/L-klasse eiste Jesse Brouwer met GHP Lotus de overwinning op, wat hem gelijk de clubkampioentitel opleverde. Een mooie prestatie, want dit is alweer het derde opeenvolgende jaar dat Jesse de clubtitel binnen weet te halen. Bij de paarden won Nikki Neijenhuis het B-groen springen, in de gecombineerde B t/m ZZ klasse reed Marloes Schuttert haar paard Dunaniem naar de eerste plaats. Met dit resultaat werd Marloes tevens de clubkampioen 2016 bij het springen paarden.

Het werd een leuke en sportieve dag en het bestuur feliciteert alle deelnemers met hun behaalde prestaties. Alle uitslagen en foto's (gemaakt door Anne Bulten Fotografie) van het clubkampioenschap kun je terugvinden op de website.


www.rijverenigingzelhem.nl

Drie van de vier clubkampioenen: Anne Brouwer, Marloes Schuttert en Jesse Brouwer (Christa Berendsen ontbreekt op de foto). Foto: PR