Het Heidetoneel brengt 'Zo zijn we niet getrouwd'. Foto: PR
Het Heidetoneel brengt 'Zo zijn we niet getrouwd'. Foto: PR Foto:

Heidetoneel speelt voor het eerst bij het heidehuus

Halle Heide - Op donderdag 10 en vrijdag 11 november speelt toneelvereniging de heide haar najaarsuitvoering bij het Heidehuus te Halle-Heide.

Het stuk heet 'Zo zijn we niet getrouwd', een klucht in drie bedrijven over student Rob die onderhouden wordt door zijn tante die in Engeland woont. Hij woont samen met zijn vriend Bennie en vriendin Gerry. Nu komt zijn tante op bezoek en moet er van alles geregeld worden, omdat hij haar van alles heeft voorgelogen.

Dit zorgt voor grote hilariteit. Gelukkig is daar Loes die overal wel een oplossing voor heeft. Kortom een gezellig stuk dat u niet mag missen.

De uitvoering begint om 19.30 uur, de entree bedraagt 5 euro inclusief een kopje koffie. Tevens is er ook een grote verloting.


Lezing over dichter en Nobelprijswinnaar Tomas Tranströmer (1931-2015)

Doesburg - Op dinsdag 1 november verzorgt de Remonstrantse Gemeente Doesburg van 20.00 tot 22.00 uur een lezing over de Zweedse dichter Tomas Tranströmer in Gasthuiskerk Doesburg.

Ds Marga Vos, remonstrants predikant, laat belangstellenden kennismaken met Tranströmer, zijn leven en vooral ook zijn gedichten. Tranströmers gedichten omspannen de periode van 1950 tot 2010. Een tijd waarin grote culturele politieke veranderingen plaatsvonden.

Zijn gedichten zijn intrigerend en ontroerend. Hij was een nauwkeurig waarnemer en een groot liefhebber van de natuur. Zijn gedichten zijn in 60 talen vertaald en ontving hij in 2011 de Nobelprijs voor literatuur.

Kerk is open vanaf 19.30 uur (ingang Paardenmarkt). Entree 5 euro per persoon. Informatie: remgemdoes@gmail.com.