Theun de Pee, 5 jaar werd winnaar van de kleurwedstrijd. Foto: PR
Theun de Pee, 5 jaar werd winnaar van de kleurwedstrijd. Foto: PR Foto:

Boekenbon voor prijswinnaars
kleurwedstrijd

De winnaars ontvingen een boekenbon

Zelhem - Tijdens de afgelopen Kinderboekenweek hebben The Read Shop Express en bibliotheek Zelhem, samen een kleurwedstrijd georganiseerd.

Alle inzendingen zijn bekeken en vervolgens zijn de winnaars gekozen. De uitkomst: 1. Theun de Pee, 5 jaar; w. 2. Dirk Peppelinkhausen, 5 jaar en 3. Kyra Hendriksen/ Silke Westelijk.

De prijswinnaars hebben een boekenbon gekregen, zodat ze zelf een boek kunnen uitkiezen. Niet in de prijzen gevallen? Geen probleem. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen.


Daar zijn we weer met 'Er ist Wieder da'

Een Duitse komedie over Hitler

Hummelo - Een Duitse komedie over Hitler. Dat is bijna niet mogelijk! En toch starten we het nieuwe filmseizoen van filmhuis Hummelo met de film "Er ist wieder da". Tjokvol met satirische grappen, houdt deze veelbesproken film Duitsland en ook Europa tegelijkertijd een spiegel voor.

Mediahype
Bijna zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt Adolf Hitler wakker in een Berlijnse woonwijk. De oorlog is voorbij, zijn partij is verdwenen en zijn geliefde Eva is er niet om hem gerust te stellen. De Duitse samenleving is zo multicultureel dat hij niets herkent. Een commerciële- televisiemaker houdt Hitler voor een geweldige acteur. Zo wordt de vermeende nep-Hitler een mediahit van jewelste.

Komisch en wrang
De film is niet onbesproken in zowel binnen- als buitenland. Het is ook best even wennen, een komische film met Hitler.

Bijzondere film met satirische grappen

De film wordt des te wranger naarmate niet de verschillen maar bepaalde overeenkomsten tussen toen en nu belicht worden. Confrontaties van de gespeelde Hitler met de echte wereld van nu dragen daar wezenlijk toe bij. Kortom een bijzondere film een die gezien moet hebben.

Filmhuis Hummelo
De activiteitencommissie van Dorpshuis Hummelo organiseert in de wintermaanden filmavonden onder de noemer 'Filmhuis Hummelo'. We willen de bezoekers laten meegenieten van films waar je normaal gesproken misschien niet zo snel naar toe zou gaan.

De film begint om 20:30 uur en om 20:00 uur gaat de deur open. Kaarten kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Spar en gewoon aan de deur. Reserveren kan ook via de website.

bestellen@dorpshuishummelo.nl

Kyra Hendriksen en Silke Westelijk deelden de derde plaats. Foto: PR
Dirk Peppelinkhausen, 5 jaar werd tweede. Foto: PR