Arno Gesink, van het gelijknamige transportbedrijf en Kees Riemers, directeur van Venster Techniek nodigden de ondernemers uit voor inloopavond. Foto: Jan Knoef
Arno Gesink, van het gelijknamige transportbedrijf en Kees Riemers, directeur van Venster Techniek nodigden de ondernemers uit voor inloopavond. Foto: Jan Knoef

IKZ nieuw leven ingeblazen onder naam IK-Zelhem

De opzet wordt wel heel anders

Zelhem - Een aantal jaren geleden kwam er een intensieve samenwerking op gang tussen de OVZ en de toenmalige IKZ. De samenwerking leidde tot het ontstaan van de B&OZ. Eén van de belangrijkste raakpunten tussen beide verenigingen was het leefbaar houden van het dorp Zelhem door een goede infrastructuur, met een volledig winkelaanbod, scholen en woningen, waarin het voor de benodigde arbeidskrachten van de bedrijven op het industrieterrein prettig wonen is.

Het raakpunt is gebleven maar de meeste bedrijven voelden zich minder betrokken bij de activiteiten die door de B&OZ worden georganiseerd, terwijl zaken als 'Beveiliging Bedrijvenpark' en glasvezel op het Industrieterrein minder tot de verbeelding van de Zelhemse winkeliers spraken.

Sommigen haakten daarom af, anderen bleven lid, maar waren niet actief en belangrijke zaken met betrekking tot de industriële bedrijven bleven liggen.

Kees Riemers, directeur van Venster Techniek, wilde het probleem bespreekbaar maken en samen met onder andere Arno Gesink, van het gelijknamige transportbedrijf, nodigde hij de meer dan 70 bedrijven (inclusief buitengebied) van de Zelhemse Industrie uit voor een inloopavond om de mogelijkheden te bespreken. Meer dan 30 bedrijven gaven acte de présence en nog eens 15 gaven aan verhinderd te zijn, maar wel achter de uitgangspunten te staan. Besloten werd om de IKZ nieuw leven in te blazen onder de naam IK-Zelhem.

De opzet wordt wel heel anders. De IK-Zelhem wil twee keer per jaar bijeen komen op één van de bedrijven, daarnaast één keer per jaar een excursie houden en elk jaar afsluiten met een zomerborrel. Daarnaast komen leden op belangstelling bijeen rond een thema. Thema's die zich met urgentie aandienen zijn bedrijventerreinbeveiliging, glasvezel en Parkmanagement, maar ook andere punten kunnen geagendeerd worden.

Naast het lidmaatschap van de IK-Zelhem blijft een aantal ondernemers ook gewoon lid van de B&OZ. Arno Gesink: "Als Zelhemmer voel ik me verbonden met het dorp en vind ik het belangrijk dat allerlei activiteiten, die door de B&OZ georganiseerd worden, blijven bestaan."