Mira Samberg (l.) en Petra Bergsma (r.) stellen hun nieuwe collega van Het Kniphuus voor: Cindy van Ekeris. Foto: Liesbeth Spaansen
Mira Samberg (l.) en Petra Bergsma (r.) stellen hun nieuwe collega van Het Kniphuus voor: Cindy van Ekeris. Foto: Liesbeth Spaansen

Kapsalon Het Kniphuus stelt
Cindy van Ekeris voor

BAAK - Mira Samberg van Kapsalon Het Kniphuus uit Baak heeft vanaf 1 januari een nieuwe kapster. Zij stelt Cindy van Ekeris graag voor.

Door Liesbeth Spaansen

Cindy van Ekeris (41 jaar) woont in Nieuw Dijk. Zij knipt al vanaf haar zestiende jaar en heeft ervaring opgedaan in diverse kapsalons. Zij werkte tien jaar geleden ook al drie jaar bij het Kniphuus, toen in de vestiging Doesburg als invalkracht. Na sluiting van Het Kniphuus Doesburg, bleef Cindy aan het werk als ambulant kapster. Zij kreeg drie kinderen waaronder een tweeling.

Kapster Petra Bergsma werd begin november 2016 verrast vanwege haar tienjarig jubileum bij Het Kniphuus in Baak. Petra, die halve dagen ging werken vanwege een ongemak aan haar pols, werd in die tijd vervangen door Cindy. Deze ging heel graag weer bij Het Kniphuus aan de slag, want zij miste toch collega's om haar heen. De samenwerking bleek een goede start voor Cindy, die vanaf 1 januari vast deel uitmaakt van het team in de kapsalon van Mira. Zij zegt hierover: "De klanten zijn, nu we met drie kapsters zijn, sneller aan de beurt. Bovendien kunnen we nog ruimere openingstijden hanteren: elke week op maandag en woensdag zijn we van 9.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds geopend."
Kapsalon Het Kniphuus, Molenweg 7, 7223 DN Baak, telefoon (0575) 442067, info@hetkniphuus.nl. Meer informatie op www.hetkniphuus.nl en Facebook en Twitter.


Party-time bij Heezen met Tijgerbrood

STEENDEREN - De kersverse band Tijgerbrood staat zaterdag 21 januari op het zaalpodium van Heezen in Steenderen. Aanvang 21.30 uur.

In 2009 werd Jurgen Kamphorst gevraagd om in een huiskamer een Sarah feest op te luisteren met lekkere akoestische muziek. Hij vroeg een paar vrienden om mee te jammen. Voordat ze het wisten hadden ze de agenda vol staan en Brood op de Plank was een feit. Een jaar later werden de mannen gevraagd om te komen bateren op de kermis in Steenderen bij Café Heezen. Voor meer dan 150 mensen spelen ging nooit lukken met een akoestisch minibandje, dus werd er een drummer geregeld en BROOD-XL was opeens geboren. De basis van Brood op de Plank is vanaf het begin altijd geweest: de twee vrienden Ramondo Kok (bas, geluid) en Jurgen Kamphorst (zang, cajon, klantencontact).
Naast de driemans publieksband Brood op de Plank is het op 21 januari tijd voor de volgende stap: BROOD-XL uitbouwen tot TijgerBROOD: meer, groter en heftiger. Geen computers die het werk doen, maar echte meemaakmuziek door vijf rasmuzikanten. Elke muziekliefhebber is van harte uitgenodigd om de geboorte van TijgerBROOD te vieren in de zaal die Brood op de Plank zoveel heeft gegeven: Heezen in Steenderen. Om 21.00 uur gaan de deuren open. De voorverkoop is inmiddels gestart.
TijgerBROOD bestaat uit: Jurgen Kamphorst (zang), Ramondo Kok (basgitaar), Wouter Lorist (gitaar, synthesizer, tweede stem), Cedric Siegers (gitaar, tweede stem) en René -Reetje Roffel- Keultjes (Drums, tweede stem).