Handkar Trio beleeft mooi feestje bij de Keidarpers. Foto: Achterhoekfoto/Liesbeth Spaansen
Handkar Trio beleeft mooi feestje bij de Keidarpers. Foto: Achterhoekfoto/Liesbeth Spaansen

De Keidarpers weten wat feestvieren is

Handkar Trio cadeau van Prins Martin de Eerste aan zijn gasten

Door Liesbeth Spaansen

KEIJENBORG – Het carnavalsfeest van CV de Keidarpers in de zaal van Coens Tapperij in Keijenborg, de residentie van Prins Martin de Eerste was zaterdag 18 februari een gezellige boel. Vele fraai verklede carnavalsgangers vierden een stevig feestje mee met de raadsleden en dansmarietjes. DJ Alaaf en het Handkar Trio zorgden deze avond voor de juiste sfeermuziek.

Jan Kemp oefent zijn functie als President van CV de Keidarpers met verve uit. Hij was verbaasd de negatieve reactie van woordvoerder Werner Willemsen van Coöperatie Hanska Duo over het optreden van het Handkar Trio in de krant te lezen."Het is gewoon leuk, er zit totaal niks concurrentie achter," zegt hij pertinent. "Ze willen gezellig muziek maken in een leuke ambiance. Het is muziek die wel in de smaak valt bij de Achterhoekers, dat is gewoon zo. Als wij vroeger naar de kermis in Baak gingen, dan was het een feest met Hanska Duo."
Tijn Spekkink werd door Harry Weverink gevraagd om de Hanska liedjes te gaan zingen en vond het een leuk idee. Harry drumt en Gert Vos speelt op het orgel. Van tevoren was er contact met de familie en zij gaven aan dat iedereen de Hanska liedjes mag spelen. Tijn: "Allemaal hartstikke leuk. Ik ben er mee opgegroeid." Hij vindt de negatieve reacties in de krant heel vervelend. "Maar ik ga straks gewoon lekker muziek maken."
Gert Vos is enthousiast over het Handkar Trio en vindt de commotie eromheen heel jammer. "We hebben de jongens benaderd en verteld wat we van plan zijn te gaan doen. We gaan gewoon lekker spelen, dat is waar Hanska voor staat: lekker lol maken, gezelligheid en vriendschappelijk." Dat de familie geschokt zou zijn, verbaast Gert. "Het eerste wat ik zag was een reactie van Jose Wonnink op Facebook bij het artikeltje. Ze schrijft: 'Goh, wat leuk dat de muziek van mijn vader nog zo populair is, dat mensen dat leuk vinden en dat er een bandje is die dat gaat spelen'. Ik heb donderdags contact gehad met haar en het eerste wat ze zei is: 'Niemand hoeft te vragen of je die nummers mag spelen, gewoon lekker doen'."
Het is puur voor de liefhebberij benadrukt Gert. "We hebben niet de ambitie om honderd keer per jaar op pad te gaan, niet om er geld mee te verdienen. Puur voor de lol. Voorlopig kost het alleen maar geld. Je schaft kleding aan en Harry heeft twee van die orgels opgehaald, de Eminent Grand Theatre 2000, want Hanska staat of valt met dat kenmerkende geluid."

Carnavalsfeest de Keidarpers
De negatieve publiciteit in een dagblad is uiteindelijk voor het feest in de zaal van Coens Tapperij niet nadelig geweest. Vele tientallen mensen uit Keijenborg, maar ook uit Toldijk en Hengelo vermaakten zich fantastisch met (carnavals) muziek in de mooi versierde carnavalsarena. Iedereen had bijzonder veel aandacht besteed aan hun kleding: priesters, paters en piraten, jongemannen in kleurrijke pakken, bloemenmeisjes, freules, krokodil, varkens en een beer, cowboys en –girls en stripfiguren.
Om elf minuten over half elf kwam Prins Martin de Eerste met zijn gevolg in grote polonaise de zaal in. "Beste narren en narrinnen, wij zijn heel erg blij dat het Handkar Trio vanavond voor de eerste keer bij ons speelt. Da's helemaal geweldig", aldus de President, waarna de Prins zelf het woord nam. "We zijn heel blij dat wij de primeur hebben dat jullie hier staan en bij deze wil ik een proost brengen met een Keidarps Alaaf Kruud." Het Handkar Trio kreeg daarbij een bescheiden oorkonde uitgereikt. En met Prins Martins motto: 'Jongens heb schik, geef gas en ga ervoor, en zeker niet te weinig zoepen!', ging het feest verder.
Gezien het feit dat er zoveel gasten van het carnavalsfeest alle liedjes van Hanska Duo, van 'Pruimenpolka', 'Hé schat waor blief ie', 'Schijt an de buur'n' tot Jipjappenblues, kunnen meezingen, blijkt maar weer dat het een populair genre is in deze streek. Het was een fantastisch feest, dat tot in de kleine uurtjes werd gevierd. Prins Martin de Eerste en zijn Adjudant Maarten waren zeer tevreden en de vele bezoekers ook.