Met het schilderij van de Gouden Karper in Hummelo won zij een eerste prijs. Foto: PR
Met het schilderij van de Gouden Karper in Hummelo won zij een eerste prijs. Foto: PR

Expositie De Bleijke: Mirjam Laterveer

HENGELO – Tot en met april exposeert Mirjam Laterveer haar werk in woonzorgcentrum de Bleijke aan de Beukenlaan 1 in Hengelo. Openingstijden zijn 8.30 tot 17.00 uur.

Voor Mirjam Laterveer (1966) is tekenen altijd al een passie geweest. Dat is de reden dat zij in de jaren negentig ruim drie jaar lang de avondopleiding Tekenen en Schilderen aan de Wackers Academie in Amsterdam volgde. In de jaren daarna heeft zij weinig meer met potlood en kwast gedaan. Tot zij in 2013 opnieuw haar liefde voor tekenen en schilderen ontdekte.
Sindsdien heeft zij meerdere cursussen gevolgd, zowel in de Achterhoek waar zij nu woonachtig is, als wederom bij de Wackers Academie in Amsterdam.
De wereld om haar heen inspireert haar voor de keuze van haar onderwerp. Dit varieert van koeien in de wei tot een portretje. Met een 'losse toets' probeert zij vast te leggen wat ze ziet, waarbij de sfeer en het moment belangrijker voor haar zijn dan een exacte kopie van de werkelijkheid. Zij werkt daarbij met diverse materialen; op papier of doek, met pastelkrijt, aquarel-, acryl-, of olieverf. Een duidelijke voorkeur heeft ze daarbij niet.
Met het schilderij van de Gouden Karper in Hummelo won zij in 2014 de eerste prijs bij de schilderwedstrijd van het evenement 'Vive la France' in Hummelo.
Voor meer informatie bel 0575-498200.


Coversessie: I Found The Cure

TOLDIJK - De eerstvolgende coversessie bij Flophouse is op vrijdag 10 maart. Deze keer zullen de jongens van I Found the Cure laten zien wat ze in huis hebben.

Met wereldhits als A Forest, Lullaby, Close To Me en Boys Don't Cry zette The Cure een stevige stempel op de New Wave scene van de jaren '80. De vijf mannen van I Found The Cure weten de unieke The Cure-sfeer te brengen, verpakt in een energieke live performance. Met de juiste New Wave sounds, ontplofte kapsels en excentrieke make-up geeft I Found The Cure het publiek op indrukwekkende wijze de ultieme The Cure experience.