Tuinman Hoekstra en wethouder Peppelman planten een eikenboom. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jozef Hendriks
Tuinman Hoekstra en wethouder Peppelman planten een eikenboom. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jozef Hendriks

Solarpark Hengelo

HENGELO - In Het Solarpark in Hengelo kwamen 66 leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen De Leer en Rozengaardsweide uit Hengelo en basisschool Bekveld uit Bekveld bijeen aan De Heurne. Maar liefst 400 boompjes stonden klaar om te worden geplant.

Door Liesbeth Spaansen

Wethouder Antoon Peppelman vindt het heel mooi dat op het solarpark boompjes werden geplant. "Twee onderwerpen in het kader van duurzaamheid die bij elkaar passen. De acht verschillende boomsoorten zijn goed voor een grote biodiversiteit, elke boom trekt zijn eigen bewoners, insecten en vogels, aan." De kinderen waren erg enthousiast dat tuinman Lodewijk Hoekstra, die in maart 2016 de eerste schop voor dit landschapspark in de grond zette, aanwezig was. Hij vertelde over bomen en ging met hen in gesprek over de natuur.
Onder toeziend oog van de kinderen plantten Lodewijk Hoekstra en Antoon Peppelman een eikenboom, waarna de kinderen zelf aan de slag gingen. Voor zij terug gingen naar school kregen zij een appeltje van Horstink en een lindeboompje mee.


Oproepje nieuwe comitéleden

BRONCKHORST - Het Boomfeestdagcomité Bronckhorst wil hierbij een oproep doen aan mensen die belangstelling hebben om volgend jaar te helpen met de boomfeestdag. Het is leuk om leerlingen echt aan het werk te zien met lichamelijk plantwerk waar ze later het resultaat van zien. Op die manier hoopt het comité belangstelling voor bomen over te brengen en liefde voor de natuur. Info bij boomfeestdagbronckhorst@gmail.com.